Nyheter

Möt superskaparen Henrick på Bomässan 2018

Publicerad: 2017-11-28

Foto: Bård Gundersen/Gundersen og Meg

Henrick Eriksson, professionell inredare och vinnare av tv-programmet “Superskaparna” i Sjuan, kommer till Bomässan 2018 för att bl.a. föreläsa och dela med sig av sina bästa inredningstips.
– En av föreläsningarna jag håller i, handlar om färglära. Det är ett galet roligt och spännande område! säger Henrick.

I våras sändes den första säsongen av Sjuans tv-satsning “Superskaparna”. I varje avsnitt, vecka efter vecka, testades deltagarnas fantasi och fingerfärdighet i två olika kreativa utmaningar. En jury bedömde sedan vilken av deltagarna som uppvisat störst kreativitet och teknisk skicklighet.
Och när sista programmet sänts, stod Henrick Eriksson där som ensam segrare.
– Jag trodde ju inte jag ens skulle gå till final mot alla dessa kreativa motståndare, men tydligen gjorde jag nåt rätt, haha.
– Det är en av de roligaste saker jag gjort i mitt liv. Mellan varven var det visserligen väldigt tufft, men det gav också så oerhört mycket glädje. Jag tvingades verkligen utmana min kreativitet, fortsätter Henrick.

Redan som ung visste Henrick att det var färg och form han ville jobba med. Men det skulle dröja innan han började arbeta med det han verkligen älskar – inredning.
– Dessförinnan hade jag jobbat i mer än ett decennium hos olika modehus, men efter en ryggskada bestämde jag mig för att starta eget, säger Henrick.

Sagt och gjort: 2009 slog Moltaz Design upp portarna.

 

Inom ramen för Moltaz Design, säljer Henrick dels inredningsprodukter på webben och i sin butik på Orust. Dels erbjuder han olika inredningsrelaterade tjänster, som homestyling och dekormåleri.
– Ett av mina senaste projekt inom inredning och renovering, var att hjälpa Dolph Lundgren att skapa en vacker och bekväm miljö i ett av sina boenden, berättar Henrick.

Henrick är även en aktiv föreläsare och inspiratör, och det är bl.a. i den rollen som han gästar Bomässan 2018.

– En av föreläsningarna jag håller i, handlar om färglära. De är ett galet roligt och spännande område! För många blir det också en aha-upplevelse.
– Vad händer när du sätter en färg på golvet, eller i taket, eller på väggen? Jag går igenom känslor och förklarar de vanligaste färgerna och hur vi kan styra rummets intryck med hjälp av dem, förklarar Henrick.

En annan av Henricks föreläsningar kommer ta upp hur man kan använda belysning i hemmet, för att uppnå olika effekter. Att bara ha en eller kanske två ljuskällor i ett rum, är ett vanligt fel som många gör, menar Henrick.
– Det är på tok för lite! Minst fem ljuskällor för varje 25 kvadratmeter bostadsyta, brukar jag säga.

Henrick Erikssons tre bästa inredningstips

1.     Möblera med belysning när du inreder. Du ska ha minst 5 ljuskällor för varje 25 kvadratmeter bostadsyta.

2.     Begränsa antalet färger, och jobba i stället med material och former. Jag brukar rekommendera tre basfärger och två tilläggsfärger. Byt sedan tilläggsfärger efter säsong och humör.

3.     Möblera efter dina behov. Behövs verkligen ett gästrum om du har besök två gånger om året? Kanske gör det mer nytta som hobbyrum eller garderob? Eller ska väggen rent av rivas?

Mer om Henrick Eriksson

 

Ålder: 46
Yrke: Inredare, föreläsare, butiksägare
Bostadsort: Henån och Los Angeles
Familj: Förlovad med Scott.
Har två hundar: Kenzo och Ralph
Inredningsstil: Industriellt och modernt
Aktuell med: Vinnare av “Superskaparna” i kanal 7, inspiratör och föreläsare på Bomässan 2018