Nyheter

Kortmagi i världsklass!

Publicerad: 2017-04-17

Höjdpunkten med trolleri är att få träffa människor när dom är som skönast, säger Seth Engström som gästar årets Bomässa.

Häpnadsväckande magi på Bomässan med imponerande fingerfärdighet och en god humor i centrum. Mästaren Seth Engström bjuder på en show du inte får missa! Är du redo att bli förbluffad?

Temat för mässans magiska show är ”Magi med vardagliga saker” där du kommer få se Seth använda saker som vi alla har i hemmet, såsom saxar, snören, dukar, pennor och kortlekar med mera.
– Vad som främst kommer att bjudas på är humor, magi och fingerfärdighet som de inte trodde var möjligt! Det kommer även bli ett och annat tankeläsningstrick, då jag antar att min bättre hälft inte är den enda som kan läsa tankarna på alla i hemmet! berättar Seth.

Han började trolla redan som 4-åring och det första trick han lärde sig var hur man klipper av ett rep och får det helt igen. Det är ett av de många tricks han kommer visa på scenen.
– Dock har det nu utvecklats och förbättrats under 25 år, så även om det i grunden var mitt första trick så är det samtidigt ett av mina senaste tricks! säger Seth.

seth-vit
Idag är Seth rankad som en av världens bästa kortmagiker och har skapat mer än 300 egna trolleritricks. Foto Peter Knutsson

Så vad är hemligheten bakom att skapa ett riktigt bra trick?
– Jag vet inte riktigt själv hur jag gör. Jag har aldrig lyckats sätta mig ner och skapat ett trick för att jag vill, utan idéerna brukar komma när man står i duschen, är ute och promenerar eller sitter i en bilkö. Vad alla mina idéer har gemensamt är att de kommer när jag minst anar det!

Men han har också övat trolleri i mer än 45 000 timmar!
– Jag spenderar dagligen ett par timmar med att titta på och läsa om nya trick och teorier och ofta blir det att man tar en idé och sätter ihop den med en annan, för att få fram något nytt.

Vad är det du tycker är roligast med trolleri?
– Att få träffa människor när dom är som gladast och att få förundra dom! Dessutom har jag ett jobb där jag får applåder och får skratta med människor!

Efter framträdandet på mässan finns tillfälle för dig att mingla med Seth.

Seths 3 tips till blivande unga magiker

Det finns något som kallas ”de tre gyllene reglerna för en trollkarl” som varit desamma i alla år. Med tiden har jag lärt mig att de tre är de absolut viktigaste för att bli en duktig trollkarl.

  • Träna.
  • Träna mera.
  • Träna ännu mera.

– På min tid så lånade jag alla trolleriböcker som fanns på biblioteket och lusläste dem utan och innan. Hade jag börjat idag, så hade jag inte bara gjort det, utan även kollat på alla instruktionsvideos som det finns idag på youtube. Förutsättningarna för att bli en bra trollkarl har aldrig varit så bra som de är nu!

 

Visste du detta om Seth?

  • 10 faldig Svensk Mästare och 7 faldig Nordisk Mästare i Trolleri
  • Har trollat på Kungens födelsedag
  • Kom 2:a i TV4s tittarsuccé Talang 2008
  • Har visats på TV i 17 länder
  • Har flest vunna SM-titlar i trolleri i Svensk magihistoria (10 SM-guld)
  • Hade sitt första framträdande på ett barnkalas när han var 11 år gammal