Få svar på dina frågor kring bygglov


Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Strömstads kommun växer. Förutom nybyggnationer är det många som gör tillbyggnader på sina hus och fritidshus. På Bomässan satsar kommunen därför på en bemannad monter där besökare får svar på frågor om rådande byggregler.

Det snickras och fixas en hel del på hus och fritidshus runt om i Strömstads kommun. Men det är inte alltid så lätt att veta vilka regler som gäller när man exempelvis vill byta ut sina fönster eller husets fasad, bygga ett Attefallshus, installera en kamin eller skaffa sig en ny badtunna. Just därför kommer det, i kommunens mässmonter, att vara fokus på rådgivning om bygglov och andra regler när det gäller installationer och tillbyggnader.
– Viss byggnation är bygglovspliktig, annan är det inte. Men vi lovar att hjälpa till att reda ut begreppen och svara på olika frågeställningar som dyker upp, säger Helene Evensen som är Strömstad kommuns utvecklingschef.

Men det är inte bara byggregler som kommer att ventileras i mässmontern. Bland annat kommer räddningstjänsten att vara på plats och informera om sin verksamhet, med fokus på ”Elda Rätt” vilket är ett extra plus så här på hösten när många passar på att rensa och elda i sina trädgårdar.
– Du träffar våra bygglovshandläggare och får information om rådande eldningsregler i vår monter och vi ser framemot att träffa många mässbesökare, säger Helene Evensen.

Gratis rådgivning
Du som inte hinner besöka vår monter på mässan eller har ytterligare frågor kring bygglov och/eller Attefallsåtgärder kan få 30 minuters gratis rådgivning av en av kommunens bygglovshandläggare, på onsdagar 13.00-15.30. Boka din tid via kommunens Kommuncenter.