Hitta hem i Holmängs Hage


Där innerstaden möter landet, växer den nya stadsdelen Holmängs Hage fram. På mässan har du chans att möta aktörerna bakom projektet. En av dom är Vänersborgsbostäder som bygger drygt 100 nya hem med hyresrätt.

– Det är ett fantastiskt läge! Här bor du nära natur och sjö samtidigt som du har centrum bara två kilometer bort. Det gör också att läget passar bra för dig som pendlar, till exempel till Göteborgsregionen, eller jobbar i centrala Vänersborg, säger Åsa Svensson, marknadschef på Vänersborgsbostäder.

Totalt planeras 700 nya hem i den nya stadsdelen, men Vänersborgsbostäder är den enda aktör som bygger hyresrätter. I två etapper planeras för 10-15 radhus och fyra flerbostadshus, två med 8 våningar och två med 5 våningar.
– Det är spännande att bygga på höjden, vi tror också att det kan ge en fin utsikt och ljusa lägenheter, säger Åsa.

Oavsett hur din livssituation ser ut finns här hem för alla livets dimensioner. Vänersborgsbostäder bygger lägenheter om 2-4 rok, alla med balkong eller uteplats.
– Vår ambition är att bygga ytsmarta lägenheter. Ljusa hem med vitmålade väggar och parkett där du som hyresgäst kan sätta din egen prägel. I badrum sätts kakel och klinker och det är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, berättar Åsa.

Den första etappen beräknas stå klar mot slutet av 2018 och i etapp 2 planeras för inflyttning 2019. Lägenheterna hyrs ut via den ordinarie bostadskön. Är du intresserad registrerar du dig i bostadskön på www.vanersborgsbostader.se. Där kan du även anmäla dit till nyhetsbrev om projektet.

Aktörerna bakom Holmängs Hage är Vänersborgsbostäder, Boklok, Peab, Götenehus, Bovieran och HSB. På mässan möter du representanter från de flesta aktörerna, utmärkt tillfälle för dig som är nyfiken på ett nytt hem här!