Konsten att äga ditt eget hus men ändå inte vara ensam


Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Att få bo i ett eget hus är mångas dröm. Friheten i att kunna dricka sitt morgonkaffe i sin egen trädgård, bjuda hem till grillkväll i sin berså eller bara kunna sjunga så högt man vill sent på kvällen. För Villaägarna är det en mission: Alla som vill bo i hus ska ha råd med det. Roger Lindahl regionchef i region Mitt och Öst berättar mer.

– För mig finns det inte mycket som slår friheten i att få rå om sitt eget hem, radhus eller fritidshus. Kaffet i trädgården och de storslagna drömmarna om en egen pool, utekök och växthus. Vägen dit kan emellertid kantas av utmaningar, både i stort och smått. Men allt det där löser sig. För som medlem i Villaägarna kan man känna sig som hemma med det mesta, förklarar Roger.

Villaägarnas Riksförbund är en medlemsorganisation för alla som bor i eget hus. De verkar för att öka tryggheten och är starka som opinionsbildare. Som medlem är du med både i riksförbundet och din lokala förening. I Västmanlands län finns Villaägarna representerade i Västerås, Fagersta, Hallstahammar, Köping, Sala-Heby, Surahammar, Arboga och Kungsör.

– Vi jobbar året runt för att göra villalivet enklare för våra medlemmar. Hos oss får man goda råd, förmåner & rabatter samt en stark röst för bättre boendevillkor. Ju fler vi är – desto starkare blir vi, berättar Roger Lindahl, regionchef i region Mitt och Öst.

I årsavgiften för medlemskap i Villaägarna ingår rådgivning inom bland annat byggnadstekniska frågor och juridik, medlemsrabatter och deras medlemsmagasin som är fyllt med inspiration, nyheter och gör-det-själv-tips. Om du är nyfiken på att veta mer hittar du representanter från deras lokala föreningar i Villaägarnas monter på mässan. Om du inte redan är medlem kan du passa på att ta del av deras mässerbjudande i monter E12 för nytt medlemskap.