Låt dina boendedrömmar ta plats!


Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Upptäck den lilla stadens charm! Mariestads kommun finns på plats på mässan och berättar om pågående och framtida boendeprojekt.

– Vi har haft en fantastisk försäljning av framförallt villatomter. Allt vi tar fram säljs och vi har kö på många tomter i fina lägen, säger kommunchef Kristofer Svensson. 

Ett område som är populärt är Sjölyckan i norra Mariestad som ger plats åt nya exklusiva villatomter.
– Området ligger med fantastisk vy över Vänern, en chans att bygga sin egen drömvilla! I och med att antalet barnfamiljer i området blir fler kommer vi också att bygga en ny förskola, säger Kristofer.

När den första etappen släpptes var intresset stort och 60–80 tomter är redan tecknade, nu blickar kommunen framåt mot kommande etapper som släpps till försäljning under året.
– Det gäller att vara på hugget! Om du är intresserad av en tomt ska du kontakta oss på kommunen, men vi har också sålt delar av områden till olika husleverantörer som bygger nyckelfärdiga hus och säljer via lokala mäklare, säger Kristofer.

_MG_9715-Redigera
Populära Sjölyckan. Fotograf André Nordblom

I framtiden planeras det även för nybyggnation i västra delen av Mariestad. Planprogrammet för området består av såväl villaområde som flerbostadshus med både bostadsrätter och hyresrätter där de boende kommer ha närhet till både stadsliv och vacker natur.

I takt med att invånarantalet växer har kommunen fått i uppdrag att ta fram minst 2000 bostäder fram till år 2025. Men som Kristofer själv säger är frågan om det räcker. Vill du veta mer om kommande projekt ska du besöka kommunens monter, där kan du också få råd från bygglovshandläggare.

Så vad är det som lockar med Mariestad?
– Vi har den mindre stadens kvaliteter och är ett bra alternativ till storstaden. Många Mariestadsbor njuter av att ha nära till barnomsorg, cykelavstånd till arbetet och fantastisk natur. Här har du nära till det mesta, säger Kristofer.

Mariestad blev utsedd till en av Sveriges bästa skolkommuner 2016 och har också utsetts till ”Näringslivsraket”. Här satsas det också hårt på besöksnäring där vattentemat är centralt.
– Vi utvecklar vårat hamnområde hela tiden med bland annat bättre service, möjligheter för restauranger och aktiviteter, säger Kristofer.

Men något som också ökar i kommunen är husbilsturismen. Visste du till exempel att Mariestad är utsedd till ”Sveriges husbilsvänligaste kommun”?
– När det är säsong står det tusentals husbilar hamnen, säger Kristofer. Mariestad är verkligen värt att besöka! Ta en dagsutflykt och strosa runt i stan, kanske med en glass i handen

mariestad-foto-tuana-20160831-0238

Detta händer i kommunens monter:

  • Låt dina boendedrömmar ta plats: I monterns finns representanter från Mariestads kommun och Mariehus på plats för att informera om pågående och framtida boendeprojekt i Mariestads kommun.
  • Ta chansen att bolla dina idéer med en bygglovshandläggare
  • Träffa din politiker: Kommunalråd Johan Abrahamsson och oppositionsråd Ida Ekeroth finns på plats under lördagen.
  • Var med i utlottning av fina priser.