Lekstuga byggs för välgörenhet


Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Vill du bli ägare till en av landets mest välbyggda lekstugor, och samtidigt skänka en rejäl slant till välgörande ändamål? Då ska du ta en sväng förbi Nobelgymnasiets monter på Bomässan.

Under Bomässedagarna kommer elever från Nobelgymnasiets yrkesprogram bygga en lekstuga i skolans monter. Lekstugan auktioneras sedan ut, och pengarna från försäljningen går oavkortat till Barncancerfonden.
– Både elever, pedagoger och skolledning är stolta över att kunna vara med och bidra till en god sak. Det känns häftigt, säger Henrik Bodin, biträdande rektor vid Nobelgymnasiet.

Allt material som behövs för att bygga lekstugan, har subventionerats av Beijer Byggmaterial. Henrik Bodin beskriver lekstugan som “vanlig, men ovanligt välbyggd”.
– Det är otroligt proffsiga elever, snickare och målare, som kommer att uppföra den. Allesammans har varit ute på praktik minst ett år, och är väldigt noggranna och duktiga.

Planeringsarbetet har varit igång ett bra tag, men lekstugan kommer inte att börja byggas förrän portarna till mässan slås upp. Och för att hinna klart innan de stängs igen, måste eleverna hålla ett högt tempo.
– Men de kommer fortfarande att ha tid att svara på frågor från mässbesökarna. Antingen om lekstugan, eller om annat som har med snickeri och måleri att göra. Våra elever delar gärna med sig av sin kunskap, säger Henrik Bodin.

Bygget kommer även att gå att följa via sociala medier, som Facebook och Instagram. Och om man gillar vad man ser, går det bra att lägga bud på lekstugan via de kanalerna också.
– Man måste alltså inte gå på mässan för att kunna köpa stugan. Förhoppningsvis leder det till att vi kan få upp priset ytterligare, vilket i sin tur betyder mer pengar till Barncancerfonden, säger Henrik Bodin.