Nässjö kommun satsar stort på Bomässan


Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tipspromenad, konsumentvägledning, byggrådgivning, nybyggnadsprojekt – och en chans för alla barn att bli diplomerade återvinningshjältar. Det är bara några exempel på vad du kan hitta i Nässjö kommuns jättemonter under Bomässan. 

Kommunens 60 kvadratmeter stora monter, som man delar med ett antal kommunala bolag, är indelad i tre avdelningar. Det berättar Karolina Haag Sjöberg, projektledare i Nässjö kommun:
– Bland annat kommer det att finnas en rådgivningsdel, där man kan till exempel kan få svar på hur det går till att söka bygglov eller vad man ska tänka på när man anlitar hantverkare.

Den andra avdelningen i montern går under namnet “Uppleva och göra”, där turistbyrån och kultur- och fritidsförvaltningen berättar om allt spännande som finns att se och upptäcka i och omkring Nässjö. Personal från kulturhuset Pigalle kommer också att finnas i montern, för att informera om höstens och vinterns fullspäckade program.
– Sen har vi en avdelning som heter “Bygga och bo” också, berättar Karolina Haag Sjöberg.

Nya projekt planeras. Foto: Jenny Lindberg

Och bygger gör man i Nässjö – så det knakar. Villor, bostadsrätter och snart även centralt belägna hyresrätter. Bakom det senare projektet står kommunala bostadsbolaget Linden Fastighets AB, som också finns på plats i kommunens monter på Bomässan. Spaden sätts i marken inom kort, och 2019 ska de första hyresgästerna kunna flytta in.

Och lägenheterna blir ett välkommet nytillskott, säger Karolina Haag Sjöberg:
– Nässjö har haft en stark befolkningstillväxt i flera år, och nu börjar vi märka av att det är ont om bostäder.

I Kommunens monter anordnas också en hel del aktiviteter. Bland annat en tipspromenad med Nässjö-tema, där deltagarna har chansen att vinna ett presentkort på kulturhuset Pigalle.  Och för de mindre mässbesökarna finns en målarhörna, där den som vill kan rita sitt drömhus.
– Sen har vi en miniåtervinningscentral också, där de barn som sorterar skräpet rätt blir diplomerade återvinningshjältar, berättar Karolina Haag Sjöberg.