Nyhet! Vinprovning på mässan


Passa på och gå på spännande vinprovningar när du besöker årets Bomässa. Vårt nya Dryck- & Delikatesstorg är fyllt med massor av godsaker! Här erbjuder vinimportören DiMalda och Munskänkarna dig möjligheten att prova kvalitetsviner från olika regioner. Detta ihop med smaskiga delikatesser inom olika områden hoppas vi ska falla många i smaken! Fler viner finns att prova hos DiMalda och Winebuddi när du köper smakkuponger.

Prova viner från Toscana
  • Fredag kl. 15.00 – Viner från Toscana (DiMalda)
  • Fredag kl. 16.30 – Bubblor i glaset –  Mousserande vin eller Champagne (Munskänkarna)
  • Lördag kl. 12.30 – Ost och Vin i spännande kombination (Munskänkarna)
  • Lördag kl. 15.30 – Viner från Toscana (DiMalda)
  • Söndag kl. 14.00 – Pärlor från Italien utanför Toscana (Munskänkarna)
  • Söndag kl. 15.30 – Viner från Toscana (DiMalda)

Under DiMaldas vinprovningar får du möjlighet att stifta bekantskap med viner från 2 producenter i hjärtat av Toscana – La Castellina och Gagliole. Vi provar 4 viner (1 vitt och 3 röda) samtidigt som du får introduktion till Toscana, producenterna, vinerna, tillverkning mm. Vingårdarna ligger i anslutning till byn Castellina mellan Florens och Sienna, d v s mitt i Toscana och mitt i det s k Chianti Classico-området.

Vinerna från Chianti Classico-området har en strikt sammansättning, vilket vi blandar med några riktigt fina ”Super-Tuscans” med det bästa som man kan åstadkomma, när man själv får sätta gränserna. Vi ger dig även möjlighet att följa med till Toscana och besöka dessa 2 vinproducenter.

Så gör du för att delta i en provning

(För att kunna delta i provningar krävs att du är över 20 år)

  • Du kan boka dig för särskilda dryckesprovningar där du sitter ner i vårt provningsrum och under sakkunnig ledning får prova olika drycker. Dessa provningar är tidsbestämda och kostar 195 kr/st.
  • För dig som vill prova olika drycker är det enklast att köpa smakkuponger. För 150 kr får du 1 provningsglas och 5 smakkuponger, som du lämnar till dryckesutställaren i utbyte mot ett smakprov. Beroende på dryck kan ett smakprov kosta en eller flera kuponger. Det är möjligt att köpa till flera kuponger i häften om fem för 100 kr/st på mässan.

Förköp och boka plats till provning här!