Skånska stenhus anpassade för dig


Vill du bo i ett vackert och unikt stenhus? ProvinsHus formar sina hus just efter dina önskemål så att du kan se ditt drömhus bli verklighet.
-Du kan i princip komma med en servett där du skissat upp din idé och sedan ritar vi allt från grunden, säger Kristian Ribbnäs, Säljare på ProvinsHus.

Provinhus har sitt säte i Svedala och bygger kundanpassade stenhus i lättbetong. Hittills har man byggt 120-130 hem, alla unika utifrån kundens behov.
– Vi diskuterar fram lösningar tillsammans med kunderna för att uppfylla deras önskemål. Ibland vet man inte riktigt vad man vill ha även om man tror det. När vi sitter ner kan man komma på saker man vill ändra och då kan vi spåna på lösningar ihop, säger Kristian.

ProvinsHus har ett trettiotal grundmodeller som du kan hämta inspiration från, 1-planshus, 1,5-planshus och större Premiumhus. Men kanske vill du ha större sovrum? Generösare vardagsrum? Här är allt öppet för förändring!
-Jag brukar kalla dom för idéskisser som du kan välja och vraka mellan för att hitta det som passar dig.

När man kommit fram till en grundidé tar ProvinsHus fram en ritning efter dina behov och du får sedan vara delaktig igenom hela byggprocessen och allt det roliga med att välja inredning till ditt nya hem. ProvinsHus samarbetar med noga utvalda leverantörer av exempelvis kök och badrum så att du kan skapa ett hem med hög standard.

Årets tema på Bomässan är Grönt Boende och miljötänk är något som ligger ProvinsHus varmt om hjärtat.
-Vi försöker jobba med så energieffektiva hus som möjligt, bland annat genom att installera en jordvärmepump som standard. Stenhus innebär också en låg driftskostnad med en energiförbrukning på ca 35 kilowatt per kvm. Den låga energiförbrukningen i våra stenhus påverkas inte över tiden och de värmetröga väggarna jämnar ut växlingarna mellan sommar och vinter. Husen byggs med stående väggelement av lättbetong, vilket är ett oorganiskt material som tål både fukt och brand.

Ta första steget till att bygga ditt stenhus genom att besöka Provinshus på mässan.
– Vi ställer ut vår expertis inom husbyggnationer och kommer visa lite idéskisser som vi kan börja med att diskutera runt.

Fakta / Att bygga i lättbetong

  • Lättbetong innehåller inga organiska material som trä och plaster, vilket gör att du slipper oroa dig för fuktskador, mögel eller röta.
  • Lättbetong brinner inte, vilket innebär hög brandtrygghet och ingen risk för eldspridning.
  • Lättbetonghus är täta hus som andas och därmed ger en mycket behaglig inomhusmiljö.
  • Hus i lättbetong är välisolerade och ger låga driftskostnader.