Allt inom solskydd, fönster och glasmästeri!


I behov av nya och praktiska solskydd för hemmet? Kanske vill du ha in mer ljus och funderar på att sätta upp skjutpartier i glas mot uteplatsen? Eller vill du rent av ha hjälp med att bygga en uteplats? Möt tre utställare som kan hjälpa dig med allt!

Tibrings Markis & Persienn, Björklinge Glas och Fönstermäklaren har ett gemensamt showroom i Uppsala och nu tar de med sig sin samlade expertis till årets Bomässa!
– Kom till ett ställe och få hjälp med allting från gratis hembesök till proffsig montering, säger Dan Tibring på Tibrings Markis & Persienn.

Dan är utbildad solskyddstekniker och på mässan visar han upp både invändiga och utvändiga solskydd som lamellgardiner, rullgardiner, plisségardiner och markiser.
– Just nu ser vi mycket screenväv, både i plisségardiner, rullgardiner och markiser. Det är ett material med massa hål i så du ser ut men ingen ser in samtidigt som det stoppar värmen, berättar Dan.

dsc_0283-jpg
Möt representanter från Tibrings Markis & Persienn, Björklinge Glas och Fönstermäklaren på mässan.

Vad ska man tänka på om man ska sätta upp solskydd?
– Det är alltid bäst att sätta en markis på utsidan för att stoppa solstrålarna att nå glasrutan för det är sedan glasrutan som alstrar värme in i rummet.

Funderar du mer på hur du kan få in mer ljus i hemmet ska du passa på att prata med Tony Haraldsson från Fönstermäklaren.
– Vi kommer visa lite exklusivare vik- och skjutpartier i glas med aluminiumprofiler. Vill du ha mycket ljusinsläpp kan du exempelvis ta bort några fönster och en altandörr och istället ersätta med det.

I år det tema Grönt Boende på mässan och ett tips för att spara energi kan vara just att byta fönster.
– Det är nästan bara ur energi-synpunkten som folk byter fönster idag och vi jobbar bara med energiglas, säger Tony som berättar att Fönstermäklaren även kommer att lansera sitt första egna fönstermärke ”Focus” på mässan.

– Det är fönster med ganska smala och smäckra profiler, berättar Tony.

Vikluckor och skjutluckor visas även av Björklinge Glas som förutom glasmästeri kan hjälpa dig med alla typer av inglasningar och även med att bygga kompletta uterum.
– Vi gör grund, stomme och tak. Kunden behöver inte ringa till en snickare, en glasmästare och en målare utan vi gör allting. Vi pratar med dig hur du vill ha det och tar fram en lösning, ingenting byggs från färdiga mått utan vi måttanpassar allt, säger Hans Bergström på Björklinge glas.

Så hur vill du förändra? Passa på att ta med dina frågor till experterna på mässan!