4 smarta hjälpmedel för trädgården


Att ta hand om sin trädgård är något som kan ta hur lång tid som helst – eller så sköter det sig nästan själv. Tricket är att skaffa smarta och moderna hjälpmedel, som ger dig mer tid till annat. Här är några av dem, och alla finns hos Brunnby Skog & Trädgård.

Möt Brunnby Skog & Trädgård i monter E-08.

 1. Robotgräsklippare
  Vem klipper din gräsmatta nästa år? Vill du slippa handklippa din gräsmatta så är en robotklippare det perfekta alternativet. Förutom att allt sköter sig självt så får du ett fantastiskt resultat och en grönare gräsmatta än vid traditionell klippning. Du schemalägger robotens arbetstid beroende på storlek på gräsmatta och typ av robotklippare, sen är det bara att se på när den sköter jobbet.
 2. Batteridriven grästrimmer 
  Även om robotgräsklipparen gör jobbet på gräsmattan kan du behöva trimma detaljerna och finputsa för en riktigt tjusig trädgård. Under de senaste åren har en stor mängd batteriprodukter dykt upp på marknaden, och idag är de jämförbara med många bränsledrivna maskiner. Du slipper röken som de bränsledrivna ger och en annan smart grej är minimal vibration. Ofta kan du flytta batteriet mellan olika produkter. Trimmern når svåråtkomliga delar av trädgården.
 3.  Häcksaxar
  Häcken ramar in hela din trädgård och är det första många ser när de går förbi eller ska hälsa på. Att ha en bra och effektiv häcksax till hands är smidigt, då kan du trimma häcken när behovet uppstår och inte vänta tills den hunnit växa sig alltför vild. Batteridrivna maskiner kan köras i upp till två till sex timmar innan de behöver laddas igen (beroende på modell och batteri), så du hinner klippa hur mycket som helst.
 4. Högtryckstvätt
  Är utemöblerna skitiga eller stenläggningen full av sådant som inte ska vara där? Med en högtryckstvätt blir jobbet gjort på ett smidigt sätt.

Brunnby Skog & Trädgård har också en serviceverkstad. I sin butik på Brunnby har de ett stort utbud av trädgårdsmaskiner och skogstillbehör från många kända varumärken. Röjsågar, motorsågar, snöslungor, kompostkvarnar och allt möjligt annat.