Det händer i Nässjö


Nässjö kommun växer. Här byggs flera nya bostadsområden, stadskärnan utvecklas och i höst blir den nya skateparken i centrala Nässjö klar. 

– Vi har även flera kommunala byggprojekt på gång. Både Åkerskolan och Runnerydsskolan byggs om rejält för att anpassas efter dagens behov, och så har vi ringleden kring Nässjö som håller på att färdigställas. Även det natursköna området runt Handskerydssjön är under utveckling, där planerar vi bland annat ny placering av badplatsen och fler mötesplatser, berättar Karolina Haag Sjöberg från Nässjö kommun. Flera utvecklingsprojekt pågår också i Nässjö stadskärna såväl som i kransorterna.

I Nässjö finns också något annat än det typiskt pittoreska Småland.
– Nässjö är lite rockigare och coolare, konstaterar Karolina. Här finns allt från ett kulturhus med fullspäckat program för alla åldrar till street art på råa husväggar.

Västra staden
– Den digitala trästaden
Ett framtidsprojekt inom kommunen är att utveckla en helt ny stadsdel i centrala Nässjö, Västra staden. Nässjö kommun ligger mitt i träriket och trä är ett hållbart material– det är en förnyelsebar resurs, det är klimatsmart och det är ett levande material. Trä är därmed ett naturligt material i ett hållbart stadsbyggande.
– Med detta som utgångspunkt ihop med den nya digitala tekniken som skapar
möjligheter att bo både bekvämt och energieffektivt, planerar vi nu en grön och klimatsmart stadsdel med perfekt läge precis vid Resecentrum. En stadsdel som tar tillvara träets fördelar som byggnadsmaterial i kombination med smarta digitaliseringslösningar, berättar Karolina.

4 nya bostadsområden i Nässjö kommun

Norra Alsberg
Norra Alsberg är det senaste bostadsområdet som byggts i Nässjö stad. Med naturen runt knuten är det ett populärt område för den som samtidigt vill ha nära till centrum. Området erbjuder boende för alla men med fokus på villatomtbyggnation.

Folkets Park
Det som tidigare varit Nässjö stads folkpark är under omvandling. Folkets Park ska istället erbjuda ett attraktivt, tillgängligt och modernt boende för alla. I parken planeras även en helt ny lekpark som ska göra den till en ny stadsdelspark för hela Handskeryd.

Snuggarp Forserum
Med sin närhet till Forserums centrum, två sjöar, badplats, förskola, idrottsanläggning och motionsspår kommer området erbjuda cirka 15 attraktiva villatomter. I området kommer det även gå att bygga någon typ av flerbostadshus, såsom punkthus, men även parhus, radhus eller kedjehus.

Handskeryd södra
Det nya villaområdet är en naturlig fortsättning på nuvarande villabebyggelse i Handskeryd. I samband med att Södra vägens sträckning mellan Kvarntorpet och Isåsa blir färdigställd blir områdets tillgänglighet god mot centrum och via ringleden.

Välkommen till Nässjö kommun, på Bomässan – monter D18

Fråga våra experter om:

* Bygglov

* Energifrågor 

* Fjärrvärme

* Konsumentfrågor

* Bredbandsutbyggnad

* El, vatten, avlopp och sophantering

* Lediga tomter på Nässjökartan


Uppleva och göra i Nässjö kommun
Träffa samhällsvägledarna på Medborgarkontoret.
Nässjö Affärsverks kundservice
Elavtal hos Bixia
Tipspromenad
För alla barn – bli diplomerad återvinningshjälte.