Så skapar du ditt hemmaspa


Byggdamm ligger tjockt över marken, endast du och din partner är vaken. När man är mitt uppe i bygg- eller renoveringstagen så är det lätt att glömma bort det där med paus och återhämtning. Några som vill slå ett extra slag för hemmaspa är Rapsodine, ett varumärke med hudvårds- och städprodukter som tillverkas i Mariestad av TH Meyer AB.

– Det svenska och nordiska klimatet kan vara tufft för både kropp och själ och då är ett hemmaspa ett perfekt sätt att koppla av och njuta i vardagen, berättar Lotta Johansson Lönn från Rapsodine.

Skapa stämning

Förutom att stänga av mobiltelefonen, sätta på dig en badrock och kanske tända några ljus, så handlar ett hemmaspa mycket om att hitta rätt produkter.

– Till att börja med så tycker vi att man ska använda produkter av hög kvalitet som är skonsamma mot både människa och miljö, som är dryga och som har en härlig doft. Vi använder enbart milda doftsättningar, förklarar Lotta.

Just ekologisk hudvård är något som blivit mer och mer populärt de senaste åren. Rapsodines produkter är tillverkade i egen fabrik i Mariestad och baserade på svensk ekologisk kallpressad rapsolja.

– Vi använder rapsoljan som bas i våra produkter eftersom det är en vegetabilisk olja som är minst lika bra som olivoljan, men tillverkad i Sverige. Vi märker av ett ökat intresse för just vegetabiliska oljor av olika slag. Rapsoljan i sig är mycket bra för torr och irriterad hud, något som många svenskar lider av, särskilt på vintern.

3 måsten i ditt hemmaspa
  1. Kroppsskrubb. Någon typ av kroppsskrubb är ett måste i ett hemmaspa. Rapsodines  har en sockerskrubb som är baserad på socker och rapsolja. Den doftar lavendel och återfuktar huden samtidigt som den peeplar bort gammal hud med de skonsamma sockerkornen. Passar utmärkt för hela kroppen, även ansikte och fötter.
  2. Återfuktning. Efter dusch eller bad så bör man smörja in kroppen med antingen en kroppsolja eller en lite fetare kräm. Rapsodines kroppsolja innehåller förutom rapsolja även jojobaolja och havtornsextrakt. Havtorn innehåller massor av vitaminer och är en riktig boost för trött och torr hud. Om man föredrar en kräm är deras fuktighetskräm en mycket mild och återfuktande produkt som lätt går in i huden.
  3. Glöm inte detaljerna. Även om det förstås går bra att använda kroppsolja även på fötterna, så gör en särskild fotkräm ofta större nytta just där. Ett tips är därför att komplettera ditt hemmaspa med en härlig fotkräm och en ansiktskräm för att få den där extra lyxkänslan och bli som ny igen!