Appen som ger dig koll på ditt avloppssystem


Att ha enskilt avlopp – till skillnad från att vara ansluten till kommunens avloppssystem – har länge varit onödigt krångligt. Baga Water Technology tröttnade på det och har därför tagit fram en app som gör det hela mycket enklare!

Baga Water Technology träffar du i monter F-06

– Många med enskilt avlopp har höga reningskrav, t ex om de bor nära vatten. Att rena avloppsvatten handlar inte enbart om miljön, även om den är en viktig faktor. Men främst är det smittskyddet. Förr spred vi bakterier via våra avloppssystem, blev sjuka och dog i förtid. Om vårt vatten innehåller bakterier finns en risk att vi blir sjuka helt enkelt. Vi vill att det ska vara enkelt att ha enskilt avlopp och att man ska slippa oroa sig, förklarar Patrik Ellis från BAGA.

Med BAGA:s app blir du som kund meddelad via notiser om något behöver åtgärdas eller bytas. Du får direktkontakt med företaget och kan ställa frågor. BAGA gör en årlig koll och ger dig tillgång till protokollet via appen.

– Även om det fortfarande innebär ett större ansvar att ha enskilt avlopp så suddar vi på det här sättet ut gränserna mellan kommunalt VA och eget VA. Vi står för service och support så att kunden kan koppla av! säger Patrik. Möt oss i monter A-03 så berättar vi gärna mer.