Äventyrlig industridesign från Packhus


Från marockanskt kakel till franska skolstolar till emaljerade industrilampor. Söker du en inredning som verkligen sticker hittar du inspirationen i Packhus monter på Bomässan i Mariestad.

– Allt som vi har, hittar du inte någon annanstans, säger Sune Stomps som driver Packhus. Vi har en blandning av nytillverkning och original, exempelvis vitrinskåp från 1940–50-talet som är helt renoverade, sandblästrade och om lackade.

På mässan kommer Packhus visa upp sitt äventyrliga sortiment av original vintage och industriell inredning samt en hel del nytillverkade produkter.
– Vi kommer bland annat att ha barstolar, stolar, lampor, stora vaser, soffbord och robusta bord i ek och stål. Dessutom kommer hela montern att byggs av galvade byggsteningsrör, något man även kan bygga möbler av vilket vi också kommer att göra, säger Sune.

2016-06-19 14.53.44
Industrilampa ”Sprout”

Mycket är inspirerat eller gjort av original från den industriella eran, 1880–1893-talet.
– Vi har exempelvis franska spiraltrappor. De kan vi såklart inte visa i sin helhet på mässan, men vi kommer ha med några lösa steg. Du kommer också kunna se mycket industriella lampor som är renoverade, vi har bland annat gamla fabrikslampor som är emaljerade och ombyggda, säger Sune.

Men Packhus erbjuder inte bara en autentisk möbelinredning utan en hållbar design och levererar till många trendiga ställen runtom i Norden.
– Vi finns för de entusiaster som inte bara vill ha något vackert utan också i proffskvalitet!

Smakprov från möbler du hittar i Packhus monter!

2016-03-24 15.48.21-2
Barstol ”Americana”. Visste du att första modellen av dessa stolar användes i amerikanska fabriker redan på 30-talet? Modellen är praktiskt oförändrad sedan dess.

 

2016-12-03 14.48.48
Barstol ”RAW – Praire” med bas i stål, gedigen och pulverlackad.

 

Barstol ”Tabacco” klädd med italienskt buffelläder.
Barstol ”Tabacco” klädd med italienskt buffelläder. Fyrkantig borstad och lackad stål.

 

En av Packhus nisch är deras bordsben i galvad stål, antingen svetsat eller i gjutjärn. - Det finns ingen i hela Norden som har dom, säger Sune Stomps.
En av Packhus nisch är deras bordsben i galvad stål, antingen svetsat eller i gjutjärn.
– Det finns ingen i hela Norden som har dom, säger Sune Stomps.

 

IMG_2540
Sätt lite färg på hemmet med ”Etnisk design”. Här visas handgjort marockanskt kakel och klinker. – De är gjorde enligt ett koncept som är 1200 år gammalt och mycket görs fortfarande på ungefär samma sätt, säger Sune Stomps.

 

IMG_1701
Belysning med unik karaktär.

 

2016-04-14 16.03.08
”Buffalo Lounge bänk” med riktig vintage look!
Franska industriella spiraltrappor i gjutgärn, Tillverkade efter de ursprungliga modellerna.
Franska industriella spiraltrappor i gjutgärn. Tillverkade efter de ursprungliga modellerna.