Behöver din trappa ett lyft?


Passar din gamla slitna trappa inte längre in i hemmet? Formtrappans renovering får den att se ut som ny! Som enda företag i Sverige använder de en modern datateknik som ger dig en snygg trappa snabbt, smidigt och med hög precision.

– Vi använder digitala instrument för att mäta hela trappan vilket ger en precision som inte går att få med papper och penna. Sedan har vi datastyrda fräsar för att forma stegen efter de exakta måtten, berättar John Dahlin, vd på Formtrappan.

Stegen är alltså redan färdiga när Formtrappan kommer för att montera dem, så du slipper få ditt hem nedskräpat och dessutom gör det att arbetet på plats går upp till tre gånger så fort.

– Från det att vi kommer till dig tar monteringen cirka 4 timmar. Du får en helt enkelt en fräsch trappa på en förmiddag.

Tekniken är enkel med att parkettsteg läggs ovanpå de befintliga stegen för att sedan limmas fast.

– Om du ska bygga en likvärdig trappa kostar det åtta gånger mer. Det blir också ett mycket större projekt och du kan inte använda trappan under tiden. Efter att vi monterat stegen behöver limmet torka i 4 timmar sedan kan du använda den igen.

Även om du är en van hemmasnickare tar det enligt John Dahlin uppemot tre dagar att renovera en trappa.

– Det krävs maskiner och massa material. Och sågar man fel, så är det bara att kasta och såga om. Priset stiger snabbt, säger han.

IMG_1205.JPG

För fem år sedan renoverade Formtrappan 40 trappor per år. Idag renoverar de 1600 trappor per år landet runt och är absolut störst i Sverige på att förnya trappor.

– I och med att vi renoverar så många trappor kan vi också hålla attraktiva priser och det är alltid fasta priser som gäller. Du får en helt ny trapp för en begränsad summa pengar.

Formtrappan renoverar trappor i ek, valnöt och ask som standard. Oavsett om den är rak, L eller U-formad så är det samma pris så länge trappan är max 15 steg.

Så funderar du på att byta trappa? Välj smart och renovera istället.

– Så länge trappan är funktionell är det inga problem att renovera den. Det är först när den börjar bli svår att gå i eller om du inte är nöjd med hur den är svängd som det kan vara läge att byta ut.

IMG_1408.JPG

Passa på att få råd och boka ett kostnadsfritt hembesök när du träffar Formtrappan på årets Bomässa.

– Vi tar med material prover och mäter även upp trappan under besöket, mätningen tar cirka tio minuter. Så när du är redo att köra så är det bara att säga till så fräser vi till stegen, säger John Dahlin.

Måtten sparas sedan hos Formtrappan så skulle olyckan vara framme och du får ett fult märke i trappan så är det bara att höra av dig så fräser de ut ett nytt steg och monterar. En renoverad trappa är lika tålig som en ny.

– En trappa håller ju i princip i obegränsad tid. Det är som ett vardagsrumsgolv och om den börjar bli sliten så kan du slipa om den efter 20-30 år. Ek som nästan alla våra trappor tillverkas av är ju ett oerhört hållbart material.

 

Text: Cecilia Johansson