8 tips på fina buketter med tulpaner


[Ur mässtidningen] Tulpaner är både färglada och enkla att göra till en fin bukett och det behövs inte mer än en eller två buntar tulpaner, för att skapa ett vackert arrangemang som förgyller ditt hem. 

Att ge dig själv eller någon du tycker om tulpaner är ett fint och enkelt sätt att sprida glädje, tycker Marco Suonpää, butikschef på Blomsterlandet i Västerås. 

Tulpanen är en av de allra mest omtyckta snittblommorna i Sverige och en av få växter som har tilldelats en alldeles egen dag. Den 15 januari firas Tulpanens Dag. 

– Det fina med snittblommor är att du kan använda lite allt möjligt som du har hemma som vas, berättar Marco. Du kan ställa tulpaner på en bricka, i flera små vaser eller tom lägga dem i skålar. 

– Vill du använda dina krukor till tulpanerna går det utmärkt. Om det är hål i krukan börjar du med att placera en glasvas, glasburk eller plastpåse i krukan. Beroende på krukans storlek kan du även fylla kärlet med stickmassa eller hönsnät för att skapa stadga. Det blir riktigt fint att även smycka tulpanerna med några murgrönskvistar också, förklarar Marco. 

Blomsterlandet älskar att få bidra med inspiration och nya sätt att smycka sin kunders hem med blomster. Här kommer innovativa och vackra sätt att pryda ditt hem med tulpaner.

Färgglada tulpaner ackompanjeras av färgglada kuddar ton i ton.

Leta i skåpen efter dina favoriter. En tillbringare kan bli en fin vas till polkagrisfärgade tulpaner.

Ta upp färgen på tulpanerna i vasen för extra effekt. Här strålar röda tulpaner i en röd glasvas.

Tulpaner på en bricka tillsammans med snödroppar och krokus i små vaser.

Istället för att ha tulpanerna i en stor vas, dela upp buketten i mindre vaser på vacker bricka.

Vita tulpaner tillsammans med blåbärsris är en klassiker som aldrig blir fel.

Delta i Blomsterlandets populära snittskola i monter A-148:

Alla dagar kl 11.00 & 15.00 Begränsat antal platser. Först till kvarn!