BoKlok bygger hem för alla


Dags för något nytt att bo i? Med boendekonceptet BoKlok får du så mycket boende som möjligt för så lite pengar som möjligt. Just nu planeras för nya hem i området Holmängen i Vänersborg.

Bakom konceptet BoKlok står Skanska och IKEA som kombinerar en lång erfarenhet av att bygga hus med en gedigen erfarenhet av att inreda dem.
– Vår ledstjärna är att bygga bostäder för alla. Vi håller så låga priser ut mot kund som möjligt samtidigt som du får så mycket boende som möjligt. Det är väldigt prisvärt, säger Christer Gunnarsson på Skanska.

Det kan tyckas vara en svår kombination, men BoKlok kan hålla låga priser bland annat genom att erbjuda en bra inredningsstandard från start så att du slipper göra olika inredningsval. Alla hus tillverkas i egen fabrik och då många hus är likadan kan de återvinna material som blir över. Men de har också en unik försäljningsprocess. Istället för att träffa alla spekulanter för sig bjuds du som anmält ditt intresse in till närmsta IKEA varuhus under en dag.
-Vi lägger lappar i en urna för alla som anmält sitt intresse och den som vi drar först får välja lägenhet först. Så även om du anmäler dig väldigt sent har du lika stora möjlighet att få köpa en lägenhet.

När det nya bostadsområdet Holmängen nu utvecklas kommer BoKlok att stå för en femtedel av bostäderna, mellan 80-100 hem, både lägenheter, parhus och radhus. I Holmängen kan du njuta av ett naturnära läge vid Göta Älv men du kommer också att bo i ett lugnt och naturskönt kvarter.
– Vi bygger för människorna och inte bilarna. Vi fokuserar på att skapa trevliga boendemiljöer med gemytliga gårdar, utan större vägar och mycket grönska och träd.

När du väljer ett BoKlok hem gör du också ett bra miljöval. Alla hus byggs i trä, vilket är kostnadseffektivt och förnybart. Bostäderna får en modern uppvärmning, bra isolering och energisnåla vitvaror.

Vill du veta mer?
Passa på att besöka monter 166 på Bomässan där du kan få kika på planlösningar och utföranden på de hus som planeras för i nya Holmängen.

Fakta/BoKlok

  • Ett boendekoncept utvecklat av Skanska och IKEA.
  • 7 000 bostäder byggda bostäder sedan starten 1997
  • Under 2015 såldes över 1 000 bostäderLäs mer på boklok.se