Morups Fönster: Därför är det värt att byta fönster


Det är lätt att tro att bara för att ett fönster ser bra ut, så finns det ingen anledning att byta ut det. Att byta fönster kan kännas krångligt och dyrt. Men faktum är att man kan spara in mycket på energikostnader (och frusna tår) genom att byta sina gamla fönster mot nya.

– Många ser bara kosmetiskt på sina fönster och äldre fönster av bättre virke håller ofta bra i trädelarna. Men bara för att färgen sitter kvar betyder det inte att man har “bra” fönster, säger Anders Malm från Morups. 

Ett mer behagligt inomhusklimat

Fördelarna med nya fönster är många – energiförbättring, ljudabsorbering och bättre inomhusklimat till exempel. Väljer du ett aluminiumklätt kvalitetsfönster är de i princip helt underhållsfria, du behöver bara putsa de yttre glasen. Dessutom ger de också ett bättre inbrottsskydd (Morups har säkerhetsklass RC2N).

– Kostnaden för ett fönsterbyte börjar betala av sig från dag ett, tack vare en betydande energibesparing men framför allt, ett mycket jämnare inomhusklimat både sommar och vinter. Många oroar sig för att estetiken ska skära sig mot huset. Då finns det en vits med att välja en leverantör som skräddarsyr fönstren och ser till att de matchar husets estetik.

– Dessutom har folk ofta en modern tvättmaskin och diskmaskin utan att de upplever att det skär sig mot resten av inredningen. Att modernisera fönstren borde vara lika naturligt. Det är värt att satsa på kvalitet och måttanpassade fönster. Det är en stor investering i huset och det håller i många år. Då skall man inte tumma på kvalité eller kompromissa.

Känner du dig osäker på var du ska börja? 

Då är Anders tips att besöka Morups Fönster i monter 26 på Bomässan. 
– Vi har en mångårig profession inom fönsterbyten och hos oss är alltid kvalitet, funktion och hållbarhet 

i fokus. Det är viktigt att inte bara titta på slutkostnaden men det kan vara värt att läsa på lite och prata med våra experter, för att du ska bli riktigt nöjd i slutändan. 

Du träffar Anders med kollegor i monter 26 på Bomässan i Borås!
www.morups.se

 

4 viktiga fönsterbytartips från Morups:

  • Ju lägre U-värde, desto mer energieffektivt fönster
  • Monteringen av fönster är nästan lika viktig som fönstrets kvalitet
  • Kräv garanti på både dina fönster och på fönsterbytet
  • Välj inbrottsklassade och kondensskyddade fönster.

Artikel från Bomässa Magazine Borås 2023

 

Alla artiklar är från Bomässa Magazine Borås 2023