Cykla och kör elbil – men slipp allt vad ett eget ägande innebär


Känns det onödigt att köpa en bil bara för att storhandla en gång i veckan? Eller för att kunna åka ut till fritidsstugan någon helg i månaden? Genom en bil- och cykelpool får de boende i Brf Trädgårdsholmen tillgång till både elbil och cykel när de behöver en – men slipper tänka på underhåll och parkering när den inte används. 

En viktig del av satsningen med Brf Trädgårdsholmen är att skapa ett så hållbart och modernt boende som möjligt. En del av det arbetet är just en bil- och cykelpool. 

– Det här är förstås inte bara en ekonomisk vinst för den enskilda privatpersonen utan även för miljön, säger Ulrika Nordh, marknadskoordinator på Skanska. 

Bilpoolen består av två leasade elbilar som står parkerade i garaget under huset, med hiss direkt upp till lägenheterna. I cykelpoolen ingår lådcykel, elcyklar och traditionella cyklar. Både elbilarna och cyklarna bokas via ett digitalt bokningssystem och man betalar bara för tiden och drivmedlet som faktiskt används. Service, underhåll och rengöring ingår i priset.