De gör verklighet av dina köksdrömmar


Dags att rusta upp köket men svårt att veta hur och vart du ska börja? Värmlandskök är ett företag som specialiserat sig på att hjälpa människor att skapa sitt drömkök. De hjälper till med allt från köksritningar till de hantverkare som behövs till jobben. Här tipsar Mattias Tollin från Värmlandskök om vad som kan vara bra att tänka på när det väl är dags att piffa upp husets kanske viktigaste plats.

– Innan man kommer till oss är der bra om man tänkt igenom sin budget för renoveringen. Det är nästan ett måste för att vi ska kunna ta fram ett skräddarsytt förslag som passar kundens drömmar men också rimmar med verkligheten, förklarar Mattias.

Hur ser ditt drömkök ut?
Vissa kunder vet exakt vad de gillar när det kommer till inredning, andra vet det först när de får ett förslag framför sig. Värmlandskök är vana vid att både hjälpa till med det praktiska och själva logistiken kring en köksrenovering, men även att agera smakråd.

 – Något av det som våra kunder brukar vara mest tacksamma över att få hjälp med är just kunskapen vi kan bidra med. Vi kan ofta komma med lösningar som de inte ens har tänkt på innan.

Checklista för dig som ska byta kök

Vilken känsla vill du få när du är i ditt kök? Hur använder just du köket? Som mötesplats eller arbetsplats?

Tänk långsiktigt! Att byta kök är i många fall tuffare än vad man kan tro.
Så välj att arbeta med proffs och välj ett kök som du älskar och inte vad som är trendigt eller vad någon annan tycker. Lite på din egen magkänsla.

Har du tänkt ekonomiskt?  
Se till att ha koll på vad du faktiskt har råd med. Ingen vill lägga alla sina sparpengar på ett halvfärdigt kök.

Vad behöver du ha hjälp med? Att renovera ett helt kök själv är det få som klarar av. Om du är osäker, ta hjälp från början.

 

Värmlandskök är ett företag som funnits sedan 1989 och drivs sedan 2008 av familjen Tollin. De hjälper dig hela vägen från start till mål, med både köksritningar och hantverkare. Eftersom de bygger skräddarsydda kök så kan de även genomföra enklare renoveringar så som luckbyten eller byte av bänkskivor. Butiken hittar du i den gamla musikpaviljongen på Kasernhöjden (Gamla Regementet).