”Det är lätt att komma igång med fiber – och ger flera fördelar!”


Många villaägare i Mariestad och Törebodas kommuner har fått fiber installerat i sin bostad i och med en stor satsning som går mot sitt slut i år – men fortsätter trots det att surfa via t ex mobilt bredband. Daniel Pettersson på Fastbit vill uppmana fler att byta.

– Fördelarna med fiber är flera. Det ger obegränsad surf och du får den hastighet du betalar för. Vill man surfa obegränsat med mobilt bredband så brukar det kosta minst 600 kronor i månaden, plus att man då delar på den kapacitet som radiomasterna sänder ut. Att surfa med fiber ligger runt 300 i månaden. Det är alltså verkligen värt att komma igång! säger Daniel.

Många likställer fiberanslutning med bara internet, men det går även att titta på TV samt ringa i fibernätet. Dessutom arbetar många kommuner runtom i Sverige med att ta fram tjänster för välfärdsbredband som kommer levereras via fibernätet. Daniel förklarar:

Det kan handla om att vården ska kunna ha kontakt med omsorgstagare, så man kan bo kvar längre hemma, men det kan också röra sig om övervakning och larmtjänster. De här tjänsterna vill man leverera på ett säkert och stabilt sätt via fibernätet. Fibern överlag är säkrare än andra alternativ.


Så kommer du igång
Har du fått fiber i din bostad, men inte anslutit än? Såhär enkelt är det:

* Börja med att kolla upp hur lång uppsägningstid du har hos din nuvarande internetleverantör, så att du inte behöver betala dubbla tjänster.
* Välj en leverantör för att starta ett nytt abonnemang. Du hittar de olika alternativen på www.openbit.se
* Har du en e-postadress kopplad till ditt nuvarande abonnemang? Daniel rekommenderar att du byter till e-post, som Gmail eller Hotmail, eller om du vill ha en mailadress med exempelvis namn@mariestad.net
* Så fort du startat ditt nya abonnemang kan du börja surfa med fiber.

Känner du dig osäker? Hör av dig till Fastbit så får du hjälp på vägen!

Fastbit AB äger varumärket Openbit. Fastbit är ett kommunalägt bolag vilket ägs av VänerEnergi AB, Skara Energi AB samt Lidköpings Kommun. Fastbit är även en av tjänsteleverantörerna i fibernätet Openbit– en lokal aktör som gärna svarar på dina frågor.