Drömmer du om att bygga hus?


Att bygga hus är ett av livets största projekt för de flesta. Samtidigt är det ett av de mest spännande projekt man kan ge sig in i, att skapa ett hem precis som man vill ha det. Mälarvillan har hjälpt människor skapa sina hem i mer än 20 år. 

Möt Mälarvillan i monter C-13.

– Vi har byggt många hus i Västerås med omnejd och tack vare vårt erfarna team kan vi lyssna och se kundernas tankar och funderingar, säger Gunilla Kaneberg från Mälarvillan.

Utifrån dina önskemål och behov tar säljaren fram husförslag på planlösning och husstil. Det finns en stor ritbank att hämta inspiration från. 

– Våra kunder väljer själva hur mycket eller lite de vill göra, då de  kan välja stomme, husbyggsats eller nyckelfärdigt. Vi tittar tillsammans var huset står bäst på tomten, vilken livsstil och inredning man gillar. När allt är klart har man en konstruktion i kvalitetsmaterial som ska stå i minst 100 år, avslutar Gunilla.

Genom att anlita ett erfaret företag med lokal anknytning kan du försäkra dig om att husbyggandet blir någonting tryggt och positivt. Det lokala gör att företaget är närvarande under hela processen, allt från var materialet kommer ifrån till var huset tillverkas, menar Gunilla.

– Vår produktion sker i Surahammar, vilket innebär korta och miljövänliga transporter. Och självklart bjuds du in att titta när just ditt hus tillverkas.

5 tips till ER som ska bygga nytt
  1. Välj hustillverkare med omsorg. Att bygga hus är personligt och ska kännas bra. 
  2. Fundera på vilka rum ni tycker är viktiga och utgå från dem när ni börjar planera. 
  3. Tänk framåt när det kommer till planlösning – den ska gärna fungera även i framtiden, till exempel när barnen börjar ta hem kompisar eller flyttar hemifrån. Genom att ha samma material på golven finns en flexibilitet om ni t ex vill slå ut en vägg. 
  4. Väljer ni att bygga nyckelfärdigt? Se till att det är på ett kontrakt, alltså att ni låter hustillverkaren ta ansvar för hela bygget, installationer med mera.
  5. Hus som är välisolerade, i både ytter- och innerväggar, är mer klimatsmarta och energisnåla. Isolerade innerväggar med OSB-skiva både dämpar ljud mellan
    rummen och stabiliserar huset.