Elektronik på ett snyggt sätt


Trådlösa ljudsystem blir allt vanligare, allt bättre, allt smartare och till och med allt svårare att få syn på.
   – Vi kommer bland annat att visa möbler på mässan som döljer högtalare och annan elektronik på ett snyggt sätt, säger Jocke Öhman, butikschef på Hi-Fi Klubben i Karlstad. 

– De system som vi har är de bästa som finns på marknaden.

Streamad musik och trådlösa ljudsystem som styrs via mobilen – det är framtiden som Jocke Öhman aldrig trodde skulle komma, men som nu är här.
– Jag har jobbat inom branschen sedan tidigt 90-tal, då MiniDisc och cd-skivor var det hetaste på marknaden. Utvecklingen sedan dess har varit helt fantastisk, säger han.

Hi-Fi Klubben säljer trådlösa ljudsystem från tre olika tillverkare – Sonos, Bluesound och HEOS – och på Bomässan kommer personal finnas på plats för att demonstrera hur de fungerar, och för att svara på mässbesökarnas frågor.
– De system som vi har är de bästa som finns på marknaden. Spelar du okomprimerad musik, till exempel via en hårddisk, så är ljudet till och med bättre än om du spelar en cd i ditt vanliga ljudsystem, säger Jocke Öhman.

Hi-Fi Klubben kommer även att ha med sig möbler från danska Unnu, som är specialbyggda för att kunna dölja högtalare och annan elektronik bakom luckor och tygskärmar. Något som fortfarande är i sin linda, men som enligt Jocke Öhman kommer att bli allt vanligare framöver, är möjligheten att styra sin hemelektronik med hjälp av röstkommandon.
– Det gäller inte bara ljud, utan även ljus och bild. Flera av de produkter vi säljer är redan förberedda för röststyrning, säger han.

Jocke Öhman menar också att hemelektroniken kommer att bli smartare, mer integrerad och mer individuellt anpassad i framtiden.
– Precis som Spotify i dag lär sig vilken musik du gillar, kommer din hemelektronik till exempel kunna lära sig hur stark belysning och hur högt ljud du vill ha när du ser på film, säger han.