En episk symaskin


Vad skulle du önska att din symaskin hade? Vad sägs om WiFi och en surfplatteliknande skärm som ger dig steg för steg instruktioner? Ja det finns! Du hittar det i den nya maskinen Designer Epic som visas på Bomässan.

– Maskinen kommer vara igång hela tiden de här tre dagarna! Jag kommer demonstrera alla olika tekniker som finns på den, säger Helena Andersson från Husqvarna Tyger och Symaskiner som är en av landets få återförsäljare av Designer Epic.

Sy- och broder maskinen är resultatet av en rad intervjuer som Husqvarna gjort med sy-intresserade som fått berätta om sina önskemål.

12755305_10208287741980174_1276383654_o

Resultatet blev en unik maskin med en stor touchskärm där du kan ta del av olika hjälpmanualer och guider.
– De finns inlagda som filmklipp. Du kan exempelvis välja att du vill sy en dragkedja som ska se ut som en jeanskedja och får sedan information om vilket material du ska ha, hur du ska lägga tyget och vilken sömn du ska använda för bästa resultatet. Sedan är det bara att trycka på ”aktivera”, säger Helena och berättar att hon under mässan kommer ha en hel vägg fylld med uppsydda exempel som besökare kan få känna och klämma på.

I dagsläget finns ingen maskin med samma steg-för-steg instruktioner.
– Förut har man fått sitta med datorn bredvid sig och kolla på Youtube klipp. Här finns allt i maskinen, du slipper fundera på allting runtomkring och kan bara fokusera på att sy.

Maskinen har också inbyggt WiFi och uppdateras med nya sömmar, funktioner och projekt.
– Du kan rita dina broderier på datorn, ladda upp dem via en molntjänst och sedan hämta hem dom på maskinen, säger Helena som själv älskar maskinbrodering.

12699103_10208287742860196_1721461727_o

Andra egenskaper är undertrådsspolar som innehåller 30% mer tråd, perfekt jämn tygmatning och inte att förglömma…
– Den har en jättehäftig nålpåträdare!, säger Helena.

Är du nyfiken på vad symaskinen kan producera, hälsar Helena välkommen till Husqvarnas monter.
– Vi har ju alla någon förknippning till symaskiner, så det är klart att det är kul att se hur tekniken går framåt. Jag hoppas på jättemycket frågor!

Text: Cecilia Johansson

 

Fakta / Designer Epic

If printed in real size (on card board for example) please make sure the picture is enlarged to the real size according to measurements in separate file.

  • Surfplatteliknande skärm, storlek 10.1”. Du kan svepa, dra ihop, zooma, rotera m.m.
  • JoyOS Advisor. En guide som ger dig ett brett urval av sömnadstekniker med animationer och illustrationer direkt på skärmen.
  • mySewnet. Molntjänst som låter dig komma åt dina broderier från mobilen, datorn eller surfplattan.
  • 807 inbyggda sömmar och 651 broderier
  • 30% större undertrådsspole
  • Automatisk nålpåträdare

Cirka pris: 80 000 kr