Få inredningshjälp på mässan


Har du en fundering kring inredningen i ditt hem? Passa på att ställ dina frågor till inredaren och kreatören Annika Andersson från Inspiritus. Hon ger dig snabba tips och råd på mässan där hon även bjuder på en inspirerande föreläsning om färgsättning.

– Jag berättar hur du kan tänka vid färgsättningen av ditt hem så att det blir behagligt så att du inte får massa olika färger som inte passar ihop. Ett tips kan vara att använda accentfärger. Säg att du har ett hem med svart och vitt men vill liva upp det lite, då skulle du kunna sätta in lite röda kuddar och dukar, säger Annika Andersson.

img_6099
Foto: Carl Björklund

Är det något som inte riktigt stämmer i ditt hem men du har svårt att sätta fingret på vad det är? Färgsättningen kan vara en del i det.
– Färger är viktigt i vårt vardagsliv och påverkar hur vi mår och trivs i våra hem, säger Annika. Jag är ofta ute hos kunder som säger att det känns stökigt och oroligt hemma och likväl som det beror på något annat kan det likväl bero på färgsättningen. Det kanske inte är något man tänker på själv, men de flesta får en upplevelse av att ”aha, det är därför”.

Vilken är din favoritfärg?
Grönt. Jag tror det är för att det är en lite lugnande färg. Det är också en färg som ofta finns i naturen som jag älskar.

Annika föreläser på mässan, fredag, lördag och söndag.
– Jag vill att alla ska få med sig något de kan börja använda direkt så de som besöker föreläsningen får med sig en liten broschyr med det som jag berättat om och även lite färgprover.

aa_egen_farg
Mellan föreläsningarna på mässan är du välkommen till Inspiritus monter nr 166 där Annika bjuder på lite snabba inredningstips. – Ta gärna med en bild på rummet som du behöver hjälp med så ger jag dig tre råd kring det. Det kan vara allt från färgsättning till hur du möblerar, säger Annika.