Få koll på höstens badrumstrender inom kakel och klinkers


Har det blivit dags att ge badrummet en makeover? Låt dig inspireras av de senaste trenderna inom kakel och klinkers. Vi bad Anders Axelsson från Bauhaus Västerås att dela med sig av sina bästa spaningar.

– För tillfället ser vi ett stort intresse för jordnära färger, som till exempel granit, betong, bruna och beigea nyanser. Marmor har kommit tillbaka och fått ett nytt genomslag. I badrummet har det under de sista åren kommit flera nya intressanta plattsättningar, exempelvis hexagon- och fiskbensmönstrade. Den sistnämnda påminner om en traditionell fiskbensparkett i modern tappning, berättar Anders.

En annan spaning som Anders har gjort är den ökade efterfrågan på Marrakech-mönster, en trend han tror är här för att stanna ett tag och som i sin tur kommer leda till ett ännu större utbud av mönster att välja mellan. Även trenden med att sätta stora plattor på väggen håller i sig.

– Designbrunnar som är väggnära är en detalj som kommit allt mer. Främst som en ytterligare detalj i inredningen men om du överväger att ha stora plattor även på golvet så är det ett måste för att kunna skapa rätt fall ner till golvbrunnen.

Kakla om badrummet själv eller ta hjälp? 

Att kakla om sitt badrum kräver stor noggrannhet och Anders rekommendation är att anlita en certifierad firma för att undvika fuktskador. Ett annat alternativ är att anlita Bauhaus som renoveringspartner.

Till oss kan man komma utan någon som helst förkunskap. Vi har en stor utställning där man kan hitta inspiration och ta del av idéer som kan vara svåra att komma på själv. Våra säljare är vana med att vägleda kunder, fortsätter Anders.

Bauhaus hjälper till med installation till fast pris av en mängd olika produkter som finns i varu-
huset genom tjänsten ”Montageservice”. Om man vill renovera hela badrummet kopplas man ihop med hantverkskoordinator Martin vars uppgift är att följa dig genom hela projektet, från ritning till slutbesiktning. Han sköter även all kontakt mellan dig och hantverkarna.

– Martin koordinerar alla insatser i samråd med dig och ser till så att allt sköts på ett så professionellt och smidigt sätt som möjligt. Du kan luta dig tillbaka och fokusera på hur du ska inreda ditt snart nykaklade badrum!

Har du fler frågor kring renoveringar så hittar du Martin och resten av Bauhaus-gänget i deras monter A03 på Bomässan.