Får jag lov?


Kan jag bygga en altan utan bygglov? Eller kanske en mur? Hur ska jag gå till väga om jag skulle vilja utöka min tomt? Eller ge mina synpunkter på ett planerat bostadsområde?

Bygglov och lov att säga sitt
I Vetlanda kommuns monter kommer medarbetare från miljö- och byggförvaltningen och tekniska kontoret att ge svar på dina funderingar. Hur får du lov och vad behöver du tillstånd till.

–  Det finns många lagar och regler för byggnation av alla olika slag, säger miljö- och byggchefen Eva-Lott Karlsson. På Bomässan vill vi ge bästa servicen till Vetlandabor och andra som går med byggfunderingar. Vad får du lov att göra utan att kontakta oss? Och vilka handlingar behöver du för att söka ett bygglov?

Att alla får lov att säga sitt om det som planeras tycker vi på kommunen är viktigt. Hur du för fram dina åsikter på bästa sätt och hur kommunen tar hand om dina synpunkter får du också veta i vår monter. Planavdelningen pratar gärna framtidsplanering!

Lovande energiutsikter
Vetlanda kommun tänker också på klimatet och kommunens miljösamordnare är på plats. Diskutera solenergi, vindkraft eller bara få smarta energispartips av en expert. Det ser lovande ut för miljövänlig energi!

Synpunkt Vetlanda
Under helgen får du också lov att ställa frågor till politiker och ledande tjänstemän i kommunens Synpunktshörna. Passa på att diskutera och prata visioner. Synpunktshörnan är bemannad både fredag, lördag och söndag av samtliga förvaltningar/nämnder.

 

Vi vill veta vad du tycker! I kommunens Synpunktshörna har du chansen att diskutera eller skriva ner dina åsikter.