Gratis kurser i blomsterbinderi – få med buketten hem!


Ta chansen att skapa en färgsprakande höstbukett! Johannebergs blomsterhandel bjuder in till gratis kurs i blomsterbinderi, alla dagar på Bomässan.

Den svenska naturens blomsterprakt hänger otvivelaktigt på fallrepet, men det betyder inte att det inte går att förgylla livet med blommor. Något som allt fler väljer att göra.

Det säger Sara Höglund, florist på Johannebergs blomsterhandel i Lidköping.  – Det är vanligare att man vill ha blommor hemma året om, särskilt snittblommor. Själv gillar jag Hypericum, men trendigast just nu är nog hortensia, eucalyptus och olika sorters gräs.

Oavsett vilken din favoritblomma är, så är du hur som helst välkommen att delta i den kurs i blomsterbinderi som Johannebergs blomsterhandel anordnar på årets Bomässa.

Kursen är helt gratis och självklart får alla som är med ta med sig sin bukett hem. Antalet platser är dock begränsat, så vänta inte med att anmäla dig. Först till kvarn, är det som gäller.

  Men vad kommer kursdeltagarna då att få lära sig?
  – Vi kommer visa hur man binder blommor med så kallad spiralteknik. Det kan vara lite knepigt, men det är inte första gången vi anordnar kursen och än så länge är det ingen som har misslyckats, säger Sara Höglund.

Tricket, berättar Sara, är att inte tänka för mycket och att försöka slappna av.

– Och så får man vara uppmärksam så att man inte korsar blommorna. Annars täpper man till stjälken när det är dags att binda ihop buketten, och då kan blomman inte dricka.

Kurstider

Fredag kl. 16.00, Lördag kl. 11.00 & 15.00 och Söndag kl. 11.00 & 15.00.

Ta chansen att göra en bukett i vårens färger, helt gratis. Naturligtvis får du ta den med dig hem. Anmälan: Max 10 personer per tillfälle, 5 platser kan förbokas innan mässan. Anmälan görs via telefon 0510-20 295 eller mejl sarahoglund78@gmail.com. Ange ditt namn och glöm inte att skriva vilken dag och tid du önskar delta! Resterande platser bokas direkt på mässan, i monter 259.

Först till kvarn gäller!