Gilla Grilla på Bomässan


Ta chansen och lär dig grilla av proffsen! Gilla Grilla, som i vanliga fall huserar i Saluhallen Slakteriet, besöker Bomässan och delar med sig av sina bästa tips.

– Vi har ett scenkök på mässan där vår egen Rojne Eriksson, alias Sheriff Roy, kommer att grilla och svara på frågor. Han är nordisk mästare i grillning, så han kan sina grejer, säger Bo Masser, vd på Gilla Grilla.

Förutom att sälja barbecuesåser, rökved, olika typer av kol, kryddor, kockknivar och – givetvis – grillar, anordnar Gilla Grilla även kurser i grillning. Och intresset är enormt.
– Allt fler grillar allt mer, och våra kurser är ständigt fullbokade, säger Bo Masser. Han gissar att det är det enkla och okomplicerade som lockar med grillning. Och att det smakar gott.
– Med bra råvaror och enkla tekniker kan man få fram fantastiska smaker, utan att det blir krångligt.

Men den som tror att grilla går ut på att bränna en bit kött över glödande kol i två minuter, har en del kvar att lära enligt Bo Masser:
– För att det man grillar ska bli riktigt saftigt och gott, måste man veta hur man använder locket till grillen och hur man skapar en direkt och en indirekt värmezon. Tålamod och jämna temperaturer är nyckeln. Kom förbi på mässan så visar vi!

Program för scenköket:

Fredag
17.00 Sheriff Roy visar hur enkelt du grillar med lyckat resultat på en keramisk Primo-grill

Lördag
12.00 Sheriff Roy visar hur enkelt du grillar med lyckat resultat på en keramisk Primo-grill
13.00 Nils Masser tänder björkveden i sin Primo och lagar några härliga smakbitar
14.00 Sheriff Roy visar hur enkelt du grillar med lyckat resultat på en keramisk Primo-grill
15.00 Nils Masser tänder björkveden i sin Primo och lagar några härliga smakbitar
16.00 Sheriff Roy visar hur enkelt du grillar med lyckat resultat på en keramisk Primo-grill

Söndag
12.00 Sheriff Roy visar hur enkelt du grillar med lyckat resultat på en keramisk Primo-grill
13.00 Nils Masser tänder björkveden i sin Primo och lagar några härliga smakbita
14.00 Sheriff Roy visar hur enkelt du grillar med lyckat resultat på en keramisk Primo-grill
15.00 Nils Masser tänder björkveden i sin Primo och lagar några härliga smakbitar