Hallstahammar kommun – det goda livet i storstadens närhet


Med en vacker kanal, tre naturreservat, tretton slussar och drottningarnas – och inte minst hästarnas – Strömsholm som kronjuvel, är Hallstahammar en populär kommun att bo i. Perfekt för dig som längtar ut på landet men ändå vill ha närheten till storstaden.

– De som bor här brukar beskriva kommunen som en plats där man känner trygghet och närhet till både stad och vacker natur. Vi upplevs som en barnvänlig kommun där det är billigare att bo men ändå med ett stort utbud av aktiviteter, berättar Therese Pettersson från Hallstahammar kommun. 

Hallstahammars kommun har 16 000 invånare och består av tätorterna Hallstahammar, Kolbäck och Strömsholm. Med bara en kvarts bilresa till Västerås, och en dryg timme till Stockholm har man det bästa av två världar: vacker västmanländsk natur och storstadsliv. Den egna kollektivtrafiken, den så kallade Brukslinjen, är dessutom helt gratis.

– Priset på våra nya byggen ligger på 410 kr/kvm och uppåt. I priset ingår bygglov, startbesked, VA (anläggningsavgift), stadsnät, nybyggnadskarta, rutnätsavvägning, grovutsättning, finutsättning och lägeskontroll, säger Therese.

4 nya villaområden som är på gång inom kommunen:

Villaområde Södra Näs

Pris: 410 kr/kvm

Bo nära bildsköna Skantzsjön, en del av Strömsholms vackra kanal och på promenadavstånd till ÅsbySkantzen-området –  ett av Västmanlands mest besökta turistmål sommartid. Här planeras det för en helt ny skola från förskoleklass upp till 6:an, Brukslinjen stannar på Bergslagsvägen precis utanför och det är nära till E18 för dig som pendlar.

Villaområde Stenhagsvägen

Pris: 420 kr/kvm

Nära till naturen och Hallstahammars Motionscentrum med fina motionsspår och skidbacke med lift. Även den nya multiarenan som invigdes nu i sommar ligger på 300 meters avstånd. Från Stenhagsvägen är det nära till olika förskolor, Nibbleskolan som är en av kommunens grundskolor, 300 meter till närmaste busshållplats och ungefär en kilometer till Hallstahammars centrum.

Villaområde kvarteret Fasanen

Pris: 420 kr/kvm

I kvarteret Fasanen har du nära till allt! Förskola, grundskola och högstadium inom bara en kilometer. Inom ytterligare en kilometers radie hittar du Hallstahammars centrum, järnvägsstationen, motionscentrum och hållplats för Brukslinjen. 

Innan försäljningen kan påbörjas ska gator anläggas, VA-ledningar och stadsnät dras fram. Det kommer även finnas fjärrvärme framdraget till varje tomt som man kan ansluta till ett förmånligt pris. Området är indelat i flera etapper där det även planeras byggas rad- eller kedjehus och flerbostadshus.

Villaområde kvarteret Vattentornet i Kolbäck

Pris: tomterna ej avstyckade ännu

Mitt i Hallstahammars kommun ligger Kolbäck med ungefär 2 000 invånare. Ett gemytligt samhälle med förskola, skola, badhus, affärer och järnvägsstation samtidigt som du på bara några få kliv befinner dig ute på den vackra landsbygden. Här har av tradition alltid funnits många småföretagare och ett stort föreningsliv. Bra fiske och bra golf finns några stenkast bort.

Från kvarteret Vattentornet är det cirka 500 meter till tåg- och busstationen där det även finns en hållplats för kommunens gratisbuss Brukslinjen.