Häng med på solresan!


Nyfiken på solceller och hur ditt val av elavtal kan bidra till miljön? På mässan möter du Borås Elhandel som visar solceller och berättar mer hur du kan bidra till en grönare framtid.

Miljön ligger varmt om hjärtat för Borås Elhandel som nu bjuder in mässbesökare att hänga med på solresan! Vill du veta hur du kan spara både pengar och miljö på solceller? Besök Borås Elhandel som berättar om sina helhetslösningar med världsledande solceller.

– Vi är med kund från det att intresset växer fram till att anläggningen är färdiginstallerad på taket, säger Magnus Alholme, marknad- och försäljningsansvarig på Borås Elhandel.

Intresset för solceller växer snabbt och Maria Friberg som jobbar med solcellsförsäljningen på Borås Elhandel berättar att anledningarna är flera:

– Vi har den ”miljömedvetne kunden” som på ett enkelt sätt vill producera sin egen el. Den ”ekonomiska kunden” som vill köpa mindre el. Den ”teknikmedvetna kunden” som vill vara först med det senaste och gillar att kunna följa sin elproduktion på taket. Sedan har vi de som vill bli mer oberoende, exempelvis lantbrukare, och de som tänker på nästa generation och vill bidra till en positiv utveckling för sina barn och barnbarn.

I kombination med exempelvis fjärrvärme kan hushåll idag i stort sett försörja hela sin elanvändning genom solceller. Systemet kräver minimalt underhåll och har en lång livslängd.

– Tekniken är enkel vilket gör att inte mycket kan gå sönder, så du behöver inte lägga ner mycket pengar på reparationer. Anläggningen kan du ha i 40-45 år så när den väl är betald genererar den bara el som du tjänar på, säger Magnus.

Borås Elhandel erbjuder också sina kunder att köpa tillbaka allt överskott, vilket inte är en självklarhet berättar Magnus:

– Överskott kan bara säljas till elhandelsbolag. Har du inte köpt panelerna hos motsvarande elhandelsbolag kan du bli nekad att sälja eller så får du relativt dåligt betalt. Vi köper tillbaka allt överskott, vilket ihop med det statliga bidraget gör det till en ganska bra affär idag. På sikt kan det nog bli en liten sparbössa på taket.

Har du inte möjlighet att installera solceller men ändå vill göra ett miljöklokt val erbjuds el som av Naturskyddsföreningen är märkt ”Bra miljöval”.

– Genom att välja ”Bra miljöval” till ditt elavtal bestämmer du att elen du köper bara framställs  av en förnybar energikälla; vind, sol, vatten och även biobränsle, berättar Magnus.

”Bra Miljöval” kostar 25 kr i månaden och utöver inköp och elproduktion går pengarna även till att bidra till Naturskyddsföreningens många projekt för en bättre miljö.

Så blir sol till el