Här växer Halmstad med nya bostäder


Drömmer du om en ny bostad? Eller är du på jakt efter den perfekta tomten att bygga på? På mässan presenterar Halmstads kommun nya bostadsprojekt och lanserar sin nya webbtjänst som gör det enklare för dig att söka tomt!

Vill du bo i en lummig villaidyll med bekvämt cykelavstånd in till Halmstad centrum kan Söndrum, Ranagård vara platsen för dig!
– Det är ett väldigt attraktivt läge med cykelavstånd till havet, nära köpcentrum och behagligt avstånd till centrum, säger Niclas Simonsson, markförvaltare vid Halmstads kommun.

Här har kommunen som ambition att skapa 350-400 bostäder i blandad upplåtelseform med lägenheter, radhus/kedjehus och villatomter.
– Vi planerar även för ett äldreboende, två förskolor, en skola och en idrottshall i området, säger Niclas.

Söker du ett familjevänligt kvarter med närhet till mycket grönska kan du hitta det i Åled.
– Här planerar vi för ett nytt område med det härliga namnet Himmelkulla! Det är ett idylliskt område som ligger lite mer inåt land med väldigt trevliga skogs- och naturområden samtidig som det finns bra kommunikationer in till centrum, bara 18 minuter med buss.

Illustrationskarta Fyllinge IV kvadranten
.

Det tredje av kommunens större bostadsprojekt är den fjärde etappen i Fyllinge, IV Kvadranten, som ligger sydost om Halmstad.
– Här planerar vi för cirka 350 bostäder också med blandade upplåtelseformer, villatomter, en ny förskola och ett torg med centrumverksamhet, säger Niclas.

Stort fokus läggs också på att främja cykel- och gång trafik och anlägga park- och strövområden.
– Det är ett trevligt område och de tre tidigare etapperna har varit mycket populära, säger Niclas.

Under mässan kan du se illustrationer över de planerade bostadsområdena och passa på att ställa dina frågor. Kommunen informerar även om byggklara tomter som erbjuds i natursköna Getinge, Kvibille, Simlångsdalen, Oskarström och Slättåkra. På fredagen lanserar kommunen även en ny webbtjänst som gör det enklare både för dig som redan står i den kommunala tomtkön och för dig som vill ställa dig i den kommunala tomtkön.
– Du loggar in säkert med ditt Bank-ID och kan se tomter som finns till salu, få information om hur du köper tomt, göra intresseanmälan och även se vilken plats i kön du har, säger Niclas.

I dagsläget är det 1200 personer som står i kön, men Niclas tror att det kommer öka i och med den nya tjänsten.
– Det är ett stort steg, tidigare har allt skett manuellt men nu kan du sitta hemma vid datorn och slipper fylla i blanketter och skicka in.

Är du till exempel nyfiken på en tomt i Söndrum, Åled eller Fyllinge så säljs dessa via den kommunala tomtkön.
– Om två personer vill ha samma tomt så är det den som står först i kön som får den så vår rekommendation är att ställa sig i den kommunala tomtkön så snart som möjligt!

Söndrum, Ranagård

350-400 bostäder

Lägenheter, radhus/kedjehus och tomter

Säljstart under 2018

 

Himmelkulla, Åled

Cirka 75 bostäder

Blandad bebyggelse inklusive tomter

Säljstart hösten 2016

 

IV Kvadranten, Fyllinge

Cirka 350 bostäder

Blandad bebyggelse inklusive tomter

Säljstart under 2018