Höstmys med värme & ljus


När kylan smyger sig på är det lätt att bli sugen på en sprakande brasa. Förutom den självklara mysfaktorn, så bidrar även en braskamin med ett skönt värmetillskott till uppvärmningen av huset. Hos Lillaspisbutiken kan
du hitta en passande kamin oavsett om du bor i lägenhet eller villa. 

Hitta inspiration till höstmyset i monter F07 

– Med en braskamin har du faktiskt möjlighet att sänka värmekostnaderna i huset och samtidigt sprida ljus i hemmet, vilket är en fin kombination, konstaterar Rickard Kjellgren från Lillaspisbutiken.

Det här ska du tänka på när du ska köpa kamin

– Vi ser kaminen som en möbel som kommer att pryda ditt hem i många år framöver och därför bör väljas med stor omsorg. En eldstad som underhålls på rätt sätt ger en skön värme och sprider ljus i hemmet under många år, förklarar Rickard.

Något att tänka på när du ska välja spis är att den ska ha genomgående bra förbränning för god utomhus- men även inomhusmiljö.

– Till villor och fritidshus brukar fristående kaminer vara de mest populära, medan de som går på bioetanol ökar kraftigt bland de som bor i lägenhet. Bioetanol är helt rök- och luktfri vilket gör att du kan ha den i ett hus som saknar skorsten.