Hur mår ditt tak


Funderar du på att lägga om taket? Tänk igen. Global Taksystem AB erbjuder en betydligt enklare och komplett behandling som rengör och förlänger livslängden på dina takpannor. Som en bonus får du ett snyggt tak.

Betongplattorna på ditt tak slits med åren av väder och vind. Motståndskraften minskar och det gör att de börjar absorbera vatten vilket skapar en trivsam miljö för angrepp av mossa, lav och alger.
– Gör du ingenting så närmar du dig snabbare det datum då du till slut måste lägga om hela taket. Men det går att stoppa åldringsprocessen och vår behandling är också upp till fyra gånger billigare än en takomläggning, säger Björn Dahl från Global Taksystem.

Du får först en kostnadsfri besiktning och offert. Därefter sker behandlingen i tre steg. Först tvättas ditt tak med hjälp av ett speciellt högtrycksaggregat som avlägsnar mossa, alger och andra föroreningar djupt ned i pannornas porer. Efter tvätten är taket helt rent.
– Det görs helt miljövänligt. Vi använder inga som helst tillsatser, enbart vatten när vi rengör. Miljön är en viktig fråga för Global Taksystem som enbart använder miljöcertifierade produkter och alltid eftersträvar att arbeta på ett så miljövänligt sätt som möjligt. 

När väder och vind tillåter är det dags för steg två. Då förseglas ytan på takpannorna. Porerna fylls med en färgad akrylmassa som innehåller speciella bindemedel och därmed återförsluter takpannornas yta. Det torkar relativt fort och sedan appliceras slutfärgen som ger taket en slitstark, väderbeständig och vattenavvisande yta. Färgen kommer från den ledande nordiska färgleverantören Tikkurila som har funnits sedan 1862.
– De är proffsen i branschen! Och de är kända för sina starka varumärken och höga kvalitet. Så det är det bästa man kan köpa. 

Vet du inte vilken färg du hade på takplattorna? Inte många har koll, berättar Anders, så varför inte passa på att byta? Oftast har taket stått och i väder och vind under många år så all färg är mer eller mindre borta och den enda färg man ser är den gröna mossan eller vita laven som växer. Efter att vårt arbete är utfört ser taket nästan ut som nytt.
– Det är populärt med gråskalor; ljusgrått, skiffergrått, antracitgrått… du kan till och med få ett blått tak om du vill.

Totalt tar behandlingen endast två dagar.
– Det är en stor fördel jämfört med om du lägger om taket. Du slipper ha byggställningar ståendes runt huset i månader. Anlitar du Global Taksystem vet du också att du får hjälp av ansvarskännande, välutbildad personal med lång erfarenhet i branschen. Vi har kollektivavtal med målerifackförbundet och våra anställda är försäkrade via fora.

– Det är viktigt för Global Taksystem att våra kunder blir nöjda då den bästa reklamen är att kunna referera till nöjda kunder. Vi har gått om referensobjekt i de områden där vi är verksamma, dessutom lämnar vi och Tikkurila tio års garanti på utfört arbete och material, säger Björn Dahl.