Inredaren: Så får du en harmonisk känsla hemma


Du har tusen idéer på hur du vill ha det hemma – men kanske svårt att få till det lugn du vill uppnå? Elisabeth Stahre är inredare på Colorama och säger att tricket är att sträva efter en röd tråd i hela hemmet.

I monter D14 får du hjälp av Coloramas inredare.

– Många kunder vill ha hjälp just med den röda tråden. Då kommer jag hem till dem och försöker hitta något som binder samman rummen eller hur man skulle kunna göra det, när det kommer till färgsättning, tapeter eller kakel. 

Många ser varje rum som separata enheter, som man har egna inredningsmässiga idéer kring. Elisabeths tips är istället att se hemmet som en enda helhet och försöka matcha även mellan rummen. 

– Att se varje rum som en egen del kan skapa oro i inredningen, om man har helt olika färger och stilar i olika rum. Mitt tips är att utgå från något man ska behålla länge, som en soffa eller färgen på köksluckorna. Har du en öppen planlösning kommer du ändå se köksluckorna från vardagsrummet eller hallen och då blir det harmoniskt om allt matchar.

Höstens trender
Att våga satsa på varma toner hemma ger en mer ombonad känsla än det neutrala, kalla och sterila. Det varma stämmer också överens med de trender som råder nu.

– Det är mycket murriga färger och brända toner nu. Men också åt det gula hållet som terakotta, som man gärna får kontrastera med en stark blå ton för en intressant kombination. Det är nästan lite 70-tal i färgerna, fast i en mer dämpad version. Även materialen är mer murriga, som sammetsgardiner och naturmaterial. Fondväggen är inte så modern längre, nu vill man istället ha färg och mönster på alla väggar, och gärna kombinera olika färger, säger Elisabeth avslutningsvis. 

Känner du dig osäker på hur du ska få harmoni hemma? Coloramas inredare hjälper dig gärna, antingen i butik eller genom hembesök.

Colorama har sju butiker i Göteborgsregionen och fokuserar på närhet, tillgänglighet och service. Våga fråga! Säljarna har gedigen kunskap om sina varumärken och kan också tipsa om målare eller golvläggare. Monter D14.