Inredning av spillmaterial att höstpynta ditt hem med


I webshopen 1998 hittar du inredning designade och tillverkade av sömnadsfabriken Textil Interiör i Forserum. Idén till webshopen kom av att man tyckte det kändes onödigt att slänga bort det spill som blev över från fabrikens textiluppdrag. Här kommer några tips på inredning att pynta med under hösten – alla tillverkade i Forserum av spillmaterial.

Om du är nyfiken på produkterna och vill veta mer så hittar du dem i 1998s monter B03 på Bomässan.

Påse i vaxat tyg
Den här påsen är tillverkad av slittåligt tyg som är vaxat och kommer i tre olika storlekar. Passar utmärkt att använda till både förvaring och som kruka. Plantera en amaryllis eller hyacint i den och vips så har du den ultimata gåbortgåvan i juletider.

Ullstjärnor att hänga upp
Stjärnor hör hösten och framför allt julen till. De här är tillverkade i 100% ull som annars hade gått till spillo och kommer i färgerna vit och grå. De är redan stansade med ett hål för upphängning så allt du behöver fundera över är var de ska hänga. Kanske i fönstret? Eller som del av en tavelvägg? 

Glasunderlägg i ull
Perfekt för rykande hett glöggmys i vinter! De här glasunderläggen skyddar matbord och känsliga soffbord mot både repor och svartvinbärssaft. Glasunderställen är producerade av 100% ull och kommer i fyra olika former: runda, sexkantiga, hjärtan och stjärnor.  

Kuddfodral med rå kant 
Pynta soffan med vackra kuddfodral i naturmaterial. Det här kuddfodralet är tillverkat av 100% ull och sydd med en så kallad rå kant som ger den ett hantverksmässigt uttryck. Finns i färgerna ljusgrå och mörkgrå och ett tips är att kombinera båda nyanserna för att skapa en levande sitthörna i soffan eller sängen.

Tryck din egen kudde
1998 erbjuder även en tjänst där du kan trycka ditt eget motiv på spillmaterial. Välj mellan kudde, t-shirt eller tygkasse. Kanske har du något härligt sommarminne att föreviga i vardagsrumssoffan?