Inspiration för ditt hem!


För dig som älskar heminredning är Bomässan i Strömstad ett perfekt tillfälle att hitta nya möbler och detaljer till bostaden. EM Home Ed finns på plats och visar senaste trender och ger gärna inredningstips för just ditt hem!

-Trendmässigt så kommer det mycket sammet nu, exempelvis pikerade soffor med knappar i ryggen, säger Philip Johansson, butikschef på EM Home Ed.
Färgmässigt ligger grått kvar i toppen som den mest populära färgen, men Philip berättar att även blått och grönt är något som syns allt mer, också det gärna i sammet.
– Trenderna går ju i cykler. Vi ser också att furun som var helt borträknad för några år sedan kommer tillbaka i en ny tappning med en gråton i, säger Philip. Även material i kohudsmönster kommer tillbaka, exempelvis i fåtöljer och mattor.

Mässing är fortsatt hett som accent i prydnadsartiklar såsom lampor och ljusstakar. Men det finns snygga detaljer i andra metaller också, så mixa gärna! Den klassiska stilen med marmor har också fått nytt liv.
– Det är väldigt populärt i mindre soffbord och finns både i vitt och svart, säger Philip.

lyktor
Snygg lykta och ljusstake i mässing.

Men funderar du på ett marmorbord ska du tänka på att det behöver skötas om.
– Många tror att man inte behöver behandla marmor eftersom det är sten, man tror att det är väldigt hårt men det är faktiskt mycket poröst. Det blir lätt fläckar om man inte polerar och håller det i ordning, säger Philip.

 

Har du några tips på vad man ska tänka på när man väljer inredning?
– Övermöblera inte. Det är väldigt lätt hänt att man väljer möbler som är för stora för utrymmet. Kunder tittar ofta i butiken och väljer vad de tycker ser snyggt ut där, men ytorna i butiken är så stora så möblerna upplevs mindre och sedan när man får hem dem så blir de för stora och det blir inklämt, säger Philip.

Ett bra tips är att vara förberedd, tänk på att mäta utrymmet du har att jobba med i förväg.
– Du kan också ta en bild på rummet du vill inreda och komma till oss så kan vi hjälpa till med färgsättning och ge tips på vilka möbler som skulle kunna passa in för att det ska bli ett sammanhängande rum, säger Philip.

bord
Populärt val! Fåtöljen Bonn.

På mässan visar EM Home Ed upp senaste trenderna och även några av sina mest populära möbler, såsom fåtöljen Bonn.
– Det är en möbel som passar överallt, den står snyggt i såväl sovrum som hall eller vardagsrum, säger Philip.

Även den tillhörande soffan Jersey kommer att finnas på mässan.
– Just den är ingen modulsoffa men vi har många modeller som är byggbara, vilket är väldigt vanligt idag, säger Philip. Den centrala enheten i vardagsrummet idag är fortfarande TV:n så folk bygger rummet utifrån var den sitter, vilket ju gör att alla har olika förutsättningar så att bygga sin egen soffa är väldigt populärt!

Foto: EM Home