Inspirationskurs från florister i världsklass


Ta chansen och låt dig inspireras av florister i världsklass på Bomässan! Stilfloristerna, årets butik i Linköping 2016, bjuder in till en färgsprakande inspirationskurs för alla.

Ett broschyrställ och en skål mintkola är inte riktigt vad Joakim Anrell – Stilfloristernas ena delägare och grundare – skulle kalla en lyckad mässmonter:
– När vi åker på mässa har vi ett tydligt mål: att skapa den vackraste montern av alla. Det ska vara en upplevelse att besöka oss! säger han.

På stilfloristerna jobbar internationellt prisbelönta florister, och under mässdagarna finns de på plats för att visa upp sina färdigheter, svara på frågor och lära besökarna enklare grunder i blomsterbinderi.
– Födelsedagar, helgmiddagar, bröllop, dop och sista vilan. Vi kommer att visa och berätta hur man kan tänka floristiskt vid alla högtidstillfällen och i livets alla skeenden, säger Joakim Anrell.

En gång per dag, alla mässans dagar, kommer Stilfloristerna även att hålla en inspirationskurs från scenen.
– Den är gratis och öppen för alla, säger Joakim Anrell.

Han hoppas på stor uppslutning, och är säker på att det kommer att finnas en och annan talang i publiken och bland mässans besökare.
– Floristisk talang handlar mycket om att ha känsla för färg och form, men också om att ha en tanke om varför man gör på ett visst sätt. Tekniken, hur man binder blommor, kan alla lära sig. Talang är något man har i sig.