Inspireras av höstens färg- och tapettrender!


Ett bra mässtips är att stanna till vid Happy Homes Runes Färger, om du har frågor om färg. Eller om golvslipning. Eller badrum. Eller tapetsering. Om nästan vad som helst, faktiskt.
  – Vi kan färger, men vi kan en hel del annat också, och erbjuder alla möjliga olika hantverkstjänster, säger butikschef Dorthe Limbäck.

En av de populäraste tjänsterna på Runes färger, går under namnet ’Hushälsa’. Den husägare som vill kan, helt utan kostnad, få besök av en av butikens experter när det är dags att måla om fasaden. Experten gör en inspektion och fyller i ett besiktningsprotokoll med information om fasadens skick, färgrekommendationer, materialåtgång och mycket mer.
– På så sätt kan vi hjälpa våra kunder att undvika framtida problem, säger Dorthe Limbäck.

Men att Runes Färger är så mycket mer än en färgbutik kommer förmodligen aldrig att framgå av företagsnamnet.
– Nej, så är det nog, skrattar Dorthe.

– Vi är en del av Sveriges äldsta färghandelskedja, Happy Homes, men bara att vi la till det i namnet ledde till en hel del upprörda kundsamtal. Vi fick försäkra att företaget fortfarande är detsamma.

Förutom att svara på frågor på mässan, kommer Runes Färger även att dela ut rabattkuponger till mässbesökarna och arrangera roliga tävlingar.
– Och så kommer vi att presentera höstens färg- och tapettrender också, berättar Dorthe.

Enligt butikschef Limbäck, är den stora nyheten att vitt är på väg bort. I stället är det dova färgtoner och mönstrade tapeter som gäller.
– Terrakotta, mörkgrönt och mörkblått kommer starkt. Jag tror att det hänger ihop med att vi vill ha det lite mer ombonat hemma, säger hon.

Tips för dig som ska måla!

Butikschef Dorthe Limbäck har fler tips och kreativa idéer i sin monter på Bomässan i Västerås.

· För att undvika problem bör ett hus målas om med samma sorts färg som det är målat med sedan tidigare.

· Tänk på att en färg inte upplevs likadant på en stor yta som på det lilla färgprovet i butiken.
· Matta färger döljer ojämnheter, men har ofta lägre slitageyta. En blank färg är lättare att hålla ren, men gör att ojämnheter syns tydligare.