Konsten att äga ditt eget hus men ändå inte vara ensam


Att få bo i ett eget hus är mångas dröm. Friheten i att kunna dricka sitt morgonkaffe i sin egen trädgård, bjuda hem till grillkväll i sin berså eller bara kunna sjunga så högt man vill sent på kvällen. För Villaägarna är det en mission: Alla som vill bo i hus ska ha råd med det. Roger Lindahl regionchef i region Mitt och Öst berättar mer.

– För mig finns det inte mycket som slår friheten i att få rå om sitt eget hem, radhus eller fritidshus. Kaffet i trädgården och de storslagna drömmarna om en egen pool, utekök och växthus. Vägen dit kan emellertid kantas av utmaningar, både i stort och smått. Men allt det där löser sig. För som medlem i Villaägarna kan man känna sig som hemma med det mesta, förklarar Roger.

Villaägarnas Riksförbund är en medlemsorganisation för alla som bor i eget hus. De verkar för att öka tryggheten och är starka som opinionsbildare. Som medlem är du med både i riksförbundet och din lokala förening. I Västmanlands län finns Villaägarna representerade i Västerås, Fagersta, Hallstahammar, Köping, Sala-Heby, Surahammar, Arboga och Kungsör.

– Vi jobbar året runt för att göra villalivet enklare för våra medlemmar. Hos oss får man goda råd, förmåner & rabatter samt en stark röst för bättre boendevillkor. Ju fler vi är – desto starkare blir vi, berättar Roger Lindahl, regionchef i region Mitt och Öst.

I årsavgiften för medlemskap i Villaägarna ingår rådgivning inom bland annat byggnadstekniska frågor och juridik, medlemsrabatter och deras medlemsmagasin som är fyllt med inspiration, nyheter och gör-det-själv-tips. Om du är nyfiken på att veta mer hittar du representanter från deras lokala föreningar i Villaägarnas monter på mässan. Om du inte redan är medlem kan du passa på att ta del av deras mässerbjudande i monter E12 för nytt medlemskap.