Kvarteret Bifrost förvandlas till nya seniorlägenheter


I november kommer arbetet med de nya seniorlägenheterna i kvarteret Bifrost att påbörjas. AB Bostäder planerar för tjugo lägenheter anpassade för den som är 65+ och vill bo själv – men ha möjlighet till gemenskap. 

– Det är samma koncept som det som kallas trygghetsboende men vi har att ändra det till seniorlägenheter 65+ istället, berättar Malin Gustafsson, marknadschef på AB Bostäder. 

En seniorlägenhet innebär att den är tillgänglighetsanpassad vad gäller till exempel badrum och trösklar, och att den har högre inomhustemperatur med golvvärme i badrummet. 

– Det är ett självständigt boende men med möjlighet till gemenskap i delade lokaler – för den som vill, säger Malin. 

Det kommer även finnas service i form av möjlighet att beställa lunch som man får levererad till den gemensamma lokalen i bottenvåningen. Personal från vård och omsorg kommer att bemanna lokalen cirka två timmar varje vardag om man till exempel har frågor. 

Uthyrningen av seniorlägenheterna startar redan under våren 2020 och inflytt sker i början av 2021. Håll utkik på hemsidan bostaderlidkoping.se för vidare information, eller kom förbi deras monter på mässan. Där kommer även personal från vård och omsorg finnas på plats för att ge svar på alla frågor.