Lär dig att binda en blombukett och ta med den hem – helt gratis!


Att kunna binda blommor är en kunskap du kan ha användning för resten av livet, oavsett om du har plockat en somrig bukett i naturen eller vill skapa något maffigt när du är bjuden på middag. Nu har du chansen, då Johannebergs blomsterhandel erbjuder kurser på Bomässan, helt gratis! 

– Vi har haft den här kursen på Bomässan varje år sedan den startade, eftersom det är ett så populärt inslag. Det funkar så att man kommer till montern, få lite blommor och så binder vi varsin bukett tillsammans. Metoden jag lär ut kallas för spiraltekniken – man lägger stjälkarna i spiral så att de inte korsar varandra. Då täpper man till stjälken när det är dags att binda ihop buketten, och då kan blomman inte dricka. Deltagarna får med sig buketten hem också, vilket brukar vara poppis. Det säger Sara Höglund som är florist med gesällbrev och driver
Johannebergs blomsterhandel.

Anmälan

Att delta i kursen är helt gratis och den tar ungefär 20 minuter.

För att vara säker på att få plats, mejla sarahoglund78@gmail.com i förväg. Väl på mässan kom till montern och se om det finns platser kvar. OBS! Ange ditt telefonnummer när du mejlar och bokar plats.

Kursen äger rum under Bomässan: 
Fredag kl. 16.00, lördag kl. 11.00 och 15.00 samt söndag kl. 11.00 och 15.00.

Buketten du binder under kursen får du  ta med dig hem – också helt gratis!

Begränsat antal platser, max 10 personer per tillfälle så anmäl dig redan nu.