Mäklarna som brinner för din trygghet


Anledningen till ett bostadsbyte kan vara många, men för de allra flesta är det ofta ett stort steg. Därför är det viktigt att du känner dig trygg under hela processen. För Broberg Mäkleri är det viktigt att du ska känna full tillit och få ett personligt bemötande. 

– Vårt uppdrag som fastighetsmäklare handlar om så mycket mer än att förmedla bostäder. Kunden är den viktigaste för oss. Vi möter människor i olika skeden i livet och har ett kunnigt, personligt, ärligt och lyhört bemötande med målet att hitta rätt lösning för våra kunder, säger Jessica, Mäklarassistent.

Broberg Mäkleri i Skara och Lidköping med omnejd fokuserar alltså på att lyssna på kunden. Deras mål är att hjälpa människor att hitta ett boende som känns hemma. Om du går i säljtankar kan det vara bra att börja med att boka in ett förutsättningslöst möte för en första muntlig värdering.

– Vi kommer hem till kunden på ett kostnadsfritt första möte. Då kan man i lugn och ro gå igenom försäljnings-processen. Med flera års erfarenhet från mäklaryrket finns alla förutsättningar för att få till goda affärer, säger Lisa, fastighetsmäklare.

De jobbar ihop som team och hjälper gärna till med andra frågor som kan dyka upp på vägen. Men hur ska man då gå tillväga för en lyckad bostadsaffär, förutom att hitta en mäklare som känns rätt? Mäklaren Lise-Lotte säger att man kommer en bra bit på vägen genom att bemöda sig om detaljerna.

Här är Broberg Mäkleris tre bästa tips inför bostadsförsäljningen:

* Röj och rensa 

Inför fotograferingen kommer du långt genom att rensa hemmet och skapa en skön hematmosfär. Rensa fönsterbräden, plocka undan och städa så det är ljusa och rena ytor. Genom att plocka bort en del saker ger du utrymme för potentiella köpare att visualisera sig själva i hemmet. Lite blommor och frukt ger ett trevligt intryck.

* Skriv ner renoveringar

Har ni bytt golv, målat om, dränerat eller förbättrat något annat i hemmet? Skriv ner allt ni gjort och vilket år det gjordes. Det ger en tydlig översikt om vilket skick hemmet är i  och ju mer ni fixat, desto attraktivare blir det förstås för spekulanterna.

* Gör klart det sista 

Har ni påbörjat en renovering hemma så är det av stor vikt att ni färdigställer den. Till exempel om ni har bytt lister i alla rum utom ett, se då till att byta även i det sista rummet. Sådana små insatser gör stor skillnad på helhetsintrycket i bostaden!