Möt Tina på mässan


Hon började sin karriär med en silvermedalj i matolympiaden, vann hela svenska folkets hjärta med sitt tv-program Mat, och satte sedan svensk matkultur på världskartan. Hon är även kvinnan som gav ”jättegott” en helt ny dignitet i vårt svenska ordlexikon. Möt Mat-Tina!

Tina möter du på fredag 18 oktober i Halmstad Arena!

Tina Nordström är praktiskt taget uppvuxen på en restaurang, under hennes uppväxt drev föräldrarna  Ramlösa Wärdshus och Tina spenderade mycket tid i köket. Eller som hon själv säger: ”matintresset kom redan i navelsträngen”.

– Maten var mitt liv. Att hjälpa till att rulla tusentals köttbullar till jul eller hjälpa till i disken var något jag bara gjorde. Och visst smaker man på allt, svartsoppan eller pappas hemgjorda leverpastej, berättar Tina.

För nästan tjugo år sedan deltog Tina för första gången som kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Ganska snart hade hon fått sitt egna matprogram hos SVT tillsammans med journalisten Tomas Tengby. Programmet, som kort och gott kom att heta Mat, blev snabbt en succé och Tina blev snart Mat-Tina med hela svenska folket.

– Jag tror att kombinationen mellan tv-formatet och mitt okonstlade sätt att laga mat på var något man tyckte om. Jag kom i rättan tid, konstaterar hon.

”I mitt kök är det bullrigt och långt ifrån perfekt”

Ta chansen och smaka på Tinas mat när du besöker mässan.

Sedan tv-programmet Mat har Tina medverkat i en rad olika program, i allt från de egna Tinas mat och Tinas cookalong, till Let’s Dance – där hon dessutom tog sig till final och vann. Genom matprogrammet New Scandinavian Cookinghar hon gjort sig ett namn utomlands, programmet visades på bland annat BBC World och ledde även till utmärkelsen Årets svenska kvinna. Hon har skrivit tolv böcker, lanserat tre egna viner, och släppt två kollektioner – en med kökstextilier och en köksserie.

Idag huserar Tina i Helsingborg men ska snart flytta både köket och kontoret till Ödåkra.

– I köket spelar jag inmassor med TV, gör flera kokböcker och andra samarbeten där vi arbetar som inspiratörer till att laga mer mat. I mitt kök är det bullrigt, högt i tak och långt ifrån perfekt. Precis som det ska vara när man lagar mat, berättar Tina.

Om du är sugen på att inspireras mer av denna glädjespridare till kock så kan du se Tina live på Bomässan när hon lagar mat på scenen. ”Det blir en massa matlagning, jag fyller bilen med allt” hälsar hon.

5 snabba med Tina

1. Favoritplats?

– Härjedalen.

2. Favoritmöbel i hemmet?

– Blommig fåtölj.

3. Möbel du ångrar att du köpt?

– En gungstol.

4. Vanligaste frågan du brukar få?

– ”Är du alltid lika glad”.

5. Vilket rum har du lagt mest kärlek på?

– Köket!