När ute blir inne


Hösten är snart förbi och du kanske redan har plockat in utemöblerna. Men varför ställa dem längst in i garaget när du kan fortsätta sommarkänslan inomhus? Robert från Torhults Brunn ger sina bästa tips på hur du skapar den där naturnära känslan i din lägenhet eller villa.

– Jag kan se en tydlig trend där man väljer att plocka in naturmaterial som till exempel naturrotting, men även andra material finner sin plats, för att skapa lite av en utomhuskänsla inomhus, säger Robert.

Ute flyter ihop med inne och det har resulterat i flera nya trender som passar bra att ha både i ett uterum men även inomhus.

Rottingmöbler 
Att rotting är på kommande är väldigt tydligt enligt Robert. Förutom naturrotting så börjar även mer kreativa varianter på konstrottingen att komma. Till exempel där man bytt ut plasten mot något som liknar tvinnade rep och som skapar en mer bohemisk textilkänsla

 – Praktö är ett av våra mest populära möblemang och består av en fåtölj med tillhörande fotpall i naturrotting. Den är mysig och ger en skön känsla för den lilla hörnan om man ska sitta och läsa en bok eller dricka kaffe. Även stolarna Hemsö i naturrotting och träbordet Shabby Chic är ett populärt möblemang som både fungerar i uterummet som inomhus, säger Robert.

Konstblommor
Äkta blommor i all ära, men om du verkligen vill få till den där regnskogsaktiga, lummiga, gröna oasen utan att behöva hyra in en trädgårdsmästare så är konstblommor ett utmärkt alternativ. Torhults Möbler har allt från pyttesmå kaktusar till enorma palmer att erbjuda.

 – Vi kommer att ta med en del av våra konstblommor till mässan för att just visa hur man kan skapa sig en grön oas inomhus.

Belysning
Skapa effekter genom att ställa lampor bland till exempel konstväxterna. Torhults Brunn har ett växande sortiment av just mysbelysning. En del är så stora att du även kan sitta på dem.

– Våra populära mosaikinspirerade lampor är en av de ljuskällor som ger ett exotiskt sken åt hela inomhusoasen. Något som många svenskar längtar efter mitt i den gråa vintern.