Nya hem med ljusa utsikter!


Sjölyckan blir ett helt nytt bostadsområde i Mariestad och ligger beläget på en höjd i natursköna omgivningar vid Vänerns vatten.
– Härifrån får du en fantastisk utsikt över Mariestadssjön och skärgården, säger Erik Randén, exploateringschef på Mariestads kommun.

Totalt kommer 120 tomter att släppas till försäljningen under cirka en femårsperiod.
– Det är väldigt stora tomter som tillskapas, upp till 3300 kvm och man får bygga på en femtedel av ytan. När du köper en tomt här ska du verkligen kunna skapa din drömvilla! Stor villa och dubbla garage? Inte oss emot om du bygger en pool också. Löp linan ut!

Det fantastiska höjdläget och attraktiva läget gör Sjölyckan till regionens kanske mest exklusiva.
– Om man ser till tillgängliga tomter i Sverige så är det få som har en sådan här utsikt och ligger nära centrum, så det är unikt, säger Erik Randén.

Härifrån finns närhet till allt du behöver i vardagen! Området bjuder på bekväma avstånd till rekreationsområden, natur, strand, hamn och utmärkta pendlingsmöjligheter. För barnfamiljen finns den nyrenoverade Högelidsskolan inom gångavstånd. Och mer är på gång.
– Just nu håller vi på att färdigställa en grillplats och vindplats. Vi tittar på att skapa en utsiktsplats så att alla som bor i området eller förlägger sin söndagspromenad hit ska få ta del av utsikten. Planarbetet är även igång för att få till en livsmedelsaffär i östra delen av stan som kommer serva området.

De har i första hand tilldelats genom tomtkön och avtal har redan skrivits men det finns tomter kvar, försäkrar kommunen.
– Hittills har det varit ett bra intresse. Det är ovanligt när vi släpper områden lokalt att det säljer i sådan här takt om vi bara ser till tomtkön så vi ser bra möjligheter att fortsätta hålla tempot nu när vi går ut externt, säger Erik Randén.

Även om intresset hittills varit störst lokalt har kommunen även fått förfrågningar utanför regionen.
– 120 tomter är utifrån vår volym stort. Vi har inte tagit fram något liknande på väldigt många år och hoppas kunna tillgodose det lokala behovet men även attrahera folk utifrån.

För dig som inte är redo att bygga eget riktigt än håller det kommunägda bostadsföretaget Mariehus på att bygga de nya hyreshusen Skeppen.
– Här bor du vid Tidans mynning med utsikt över hamnen och Vänern, säger Eric Svensson på Mariehus.

Galeasen.jpg

Även här är det utsikten som lockar och Mariehus skapar förutsättningar för att alla de boende ska få ta del av den. Balkongerna är utformade för att i så stor utsträckning som möjligt ta tillvara såväl utsikt som sol i alla fyra väderstreck.

Huset har även en halvförsänkt källarvåning vilket gör att lägenheterna i entréplan kommer upp i förhållande till markplan för att förbättra utsikten. Här skapas allt från smart planerade ettor till rymliga fyrarumslägenheter högst upp i husets penthousevåning. Det satsas också på mysiga gårdsmiljöer med sittplatser och planteringar.

Besök Mariestads Kommun på Bomässan i monter 107!
Här träffar du nyckelpersoner för aktuella boendeprojekt och bygglovshandläggare finns också på plats.

Vill du veta mer om Sjölyckan och Skeppen? Passa på att ställ dina frågor till Mariestad Kommun på Bomässan.

Sjölyckan Etapp 1

Antal tomter: 29

Tomtstorlek: 900-3188 kvm

Priser: 612 000 kr-1 123 000 kr

Priset inkluderar gatu-och VA-anslutningar.

Läs mer på mariestad.se

Skeppen

Antal lägenheter: 47

Storlek: 1-4 rok

Prel. inflyttning: november 2016

Text: Cecilia Johansson
Illustration: GrandPublic