Nya trender för köket


Funderar du på att förnya ditt kök? Passa på att få inspiration från Ballingslöv som ställer ut årets nyheter på Bomässan i Uppsala.

– Vi kommer att ha en köksö med vår nya lucka Bistro Ask Brunbets, berättar Mattias Karlberg, butikschef på Ballingslöv i Uppsala.

Bistro är en slät fanerad lucka, något som är väldigt omtyckt i köket just nu. En annan trend, berättar Mattias, är att många väljer mörkare kök.
– Det är mycket grått, brunt och svart ihop med bänkskiva i marmor och mässingsdetaljer. Tidigare var det vanligare att man valde vita luckor ihop med exempelvis mörkare bänkskiva och belysning, men nu är det tvärtom.

Vad ska man tänka på för att köket inte ska bli alltför mörkt?
– Framförallt valet av bänkskiva, kakel och belysning, välj en ljusare bänkskiva och beroende på hur mycket naturligt dagsljus du får in i bostaden bör du se över vad du har för övrig belysning så att du får in mer ljus.

bistro-ask-brunbets-alt1-jpg
Läckert kök från Ballingslöv.

 

 

 

 

 
En annan nyhet från Ballingslöv är det exklusiva lådsystemet Design Box som har både fullutdrag och självstängningsfunktion.
– Den är sjukt snygg också, väldigt tunn på sidorna och stilren. Den finns i klassiskt vitt och vår trendriktiga gråa kulör. I vårt Classic-sortiment kan du även välja lådan i träutförande, berättar Mattias. Utöver färgen på lådan ges du även möjligheter att designa även insidan genom att välja om du vill ha lådsidan i vackert klart glas eller i plåt.

Ballingslöv startade 1929 och alla deras kök tillverkas än idag i Skåne.
– Vi har ett gediget standardsortiment, men i stort sett allting går att få specialanpassat. Det är sällan ett kök blir det andra likt, berättar Mattias.

I Uppsala jobbar Ballingslöv både mot privatpersoner men även du som företagare kan få hjälp, hela vägen från idé till färdigt monterat kök.
– Vi kan även hjälpa till med att rita upp skisser för fotorealistiska utskrifter så att du som kund får en bild av hur fint det kan bli!

Tre tips att tänka på när du ska inreda

– Se över din budget och vad du är villiga att spendera

– Tänk på att kombinera estetik och funktion. Ett kök som bara uppfyller det ena kommer du inte vara nöjd med i längden.

– Våga välja lite färger och göra köket annorlunda