Pergolan – framtidens uteplats


Låt varken sol, regn eller vind hindra dig från att njuta utomhus. Med Nova Markis pergolasystem, med öppningsbart terrasstak, blir uteplatsen en fröjd – oavsett vilket väder som bjuds.   

Nova markis & persienn AB har en rad olika pergolasystem i sitt sortiment varav många kan anpassas både till mindre och större ytor. Där finns bland annat Eva, ett system konstruerat för att klara tuffa väderförhållanden, och Novo som passar perfekt till de större ytorna. Är du i stället sugen på ett helt fristående system, kanske över poolen, faller valet på Luna. Det finns dessutom system med hopfällbara pergolatak och även frihängande. Nova Markis erbjuder också Arkitektoniska system, ett system som helt anpassas och tillverkas utifrån köparens önskemål. Här är det bara fantasin som sätter gränser.

– Det finns en stor bredd i våra pergolasystem – och många fördelar. Den allra största fördelen är att systemen är anpassade för det svenska klimatet. Vi är ju inte bortskämda med allt för mycket solsken i det här landet, säger Daniel Urbán som driver familjeföretaget Nova Markis och Persienn AB sedan 2007 tillsammans med sin pappa Tony Urbán.

Systemet Flat har ett hopfällbart pergolatak som passar utmärkt där installationshöjden inte räcker till.

Andra fördelar som Daniel Urbán gärna lyfter fram är att pergolan både har ett bra kostnadsläge samtidigt som den höjer fastighetens värde den dag det är dags att flytta.
– Dessutom kräver pergolan i de flesta fall inget bygglov eftersom det handlar om öppningsbara tak, tillägger han.